İlaçla Suyu Bolca İçmenin Sebebi Nedir?

İlaçları alırken suyla içmek bir alışkanlık. Peki, ilacı bol suyla içmemizin sebebi nedir? Su haricinde bir şey içilebilir mi?

03.12.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-16:15)

İlaçları su ile tüketmek bir alışkanlık ve uzmanların önerisidir. Peki, neden bol suyla ilaç tüketiriz? İşte, cevapları…

İLAÇLA SUYU BOLCA İÇMENİN SEBEBİ NEDİR?

İlaçların bol suyla tüketilmesinin yalnızca soluk borusunda rahat geçmesiyle alakalı olmadığını belirten Sancar, şöyle ifade etti: "Hastalar çoğunlukla ilacı bir yudum suyla içebiliyorum ya da bir yudum çayla hatta susuz dahi tüketilebildiklerini dile getirirler. Fakat ilacın doğru alınması oldukça önemli. Bol su kullanılmasının nedeni ilacın yemek borusunu tahriş etmeden geçmesi için oldukça önemli. Bunun yanında ilaç yeterli sıvıyla alınmazsa yavaş çözülür. Yavaş çözülmesi emilimin geç başlamasına ve etkinin geç başlamasına sebep olur. İlacı bol suyla tüketmek emilimini hızlandırıyor. Hem hızlı çözülmesi hem emilmesi hem de mideden ince bağırsağa geçişini hızlandırmak için ilaçları minimum bir bardak suyla almalıyız. Hastanın midesinin duyarlı olduğu bazı hallerde ilaçların meyve suyu veya sütle alınabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal