Hızlı Yağ Yakmayı Sağlıyor

Kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, kalp sağlığını korumaktan yağ yakımına kadar birçok faydası bulunan bir içecektir. Günde 3 fincan tüketilebilen Türk kahvesinin merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. Peki, Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

08.08.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-15:00) Hızlı Yağ Yakmayı Sağlıyor

Türk kahvesi, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kilo vermenize yardımcı olurken, kalp sağlığının korunması, Alzheimer riskinin azalması gibi birçok faydası da bulunmaktadır. İşte Türk kahvesinin merak edilen faydaları…

TAM BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Türk kahvesini telve ile birlikte pişirmek antioksidan kapasitesini artırıyor. Bu sayede içeriğinde bulunan polifenoller ve antikanserojen özelliklerde kazanıyor. Günde 1 ila 3 fincan Türk kahvesi tüketilmesi kanser riskinin azalmasını sağlar.

KONSANTRASYONU ARTIRIYOR

Sabah saatlerinde içilen bir fincan şekersiz Türk kahvesi zihinsel fonksiyonların desteklenmesini sağlayarak konsantrasyonun ve ezber gücünün artmasını sağlıyor. Kakao oranı yüksek olan bir çikolata ile tüketildiği zaman bu etkisi daha da artmaktadır.

ÖMRÜ UZATIYOR

Yapılan bir araştırma, her gün düzenli olarak Türk kahvesi tüketiminin ömrü uzattığını ortaya koymuştur.

ALZHEİMER HASTALIĞINI ENGELLİYOR

Yapılan araştırmalar kahvenin, dünyada genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Düzenli alınan kafein, bilişsel faaliyetlerdeki azalmanın gecikmesini sağlar.

TANSİYONA OLAN ETKİSİ YANLIŞ BİLİNİYOR

Türk kahvesinin içeriğinde bulunan kafein kısa bir sürede olsa tansiyonun yükselmesine neden olur, ancak uzun vadede düzenli olarak belirlenen dozu açmadan içilen Türk kahvesi tansiyon üzerinde zararlı bir etki yaratmaz.

KALP DOSTU

Kahvenin içeriğinde bulunan antioksidanlar kalp sağlığının korunmasını sağlar. Yapılan bir araştırma, düzenli Türk kahvesi tüketiminin kalp ve lenf damarlarının iç yüzeylerindeki hücrelerin onarılmasını sağlayarak kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır.

Ayrıca Alman bilim insanlarının yaptığı farklı bir araştırmada da düzenli içilen günlük 600 ml ve üzeri kahvenin Tip-2 diyabete yakalanma riskini yüzde 23 oranında azalttığı ortaya konulmuştur.

YAĞ YAKIMINI ARTIRIYOR

Spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi, spor esnasında yağ yakımının artmasını sağlıyor. Adrenalin hormonun salgılanmasını sağlayan kahve, kalp ve dolaşım sisteminin uyarılmasını ve daha fazla enerji yakımını sağlar.

SAFRA TAŞI OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Kadınlarda oluşma riski daha yüksek olan safra taşları, günde 3 fincan kahve içen kadınlarda içmeyenlere oranla yüzde 25 daha az görüldüğüne işaret edilmektedir.

KARACİĞER YAĞLANMASINA İYİ GELİR

Kafein, karaciğer yağlanmasına iyi gelen ve iltihabın azalmasını sağlayan bir maddedir. Günde bir fincan kahve tüketen kişilerde karaciğer yağlanması daha az görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal