Hamam Böceğinin Sütü Geleceği Kurtaracak!

Diploptera punctate olarak adlandırılan bir hamam böceğinin bebekleri için salgıladığı sütü araştıran bilim adamları besin değerinin oldukça yüksek olduğunu fark etmişler.

22.08.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-14:42) Hamam Böceğinin Sütü Geleceği Kurtaracak!

Gelecekte ihtiyaç olabilecek yüksek besinli gıda arayışında bilim adamları hamam böceğinin sütünü keşfettiler. Şu an için tercih etmeseniz de gelecekte ilk aranan gıdalardan biri olacak.

KİLO ALDIRABİLEN HAMAM BÖCEĞİ SÜTÜ

Hamam böceği sütünün besleyici olduğu belirtiliyor. Araştarmaya göre aynı zamanda Hindistan Bengaluru'daki Kök Hücre Biyolojisi ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü'nde doktora yapan Sanchari Banerjee "Hamam böceği embriyoları, tam bir besin olarak hizmet verebilir. Protein, yağ ve şekerler mevcut oldukları için eksiksiz bir besin. Protein dizilerine dikkat ederseniz, beslenmek için ihtiyaç olan bütün amino asitlere sahiptirler. Beslenme bakımından, inek ve buffalo sütlerinden dört kat daha fazla enerjiyi mümkün kılar" açıklamasını yaptı.

Tadı inek sütü ile benzer olan hamam böceği sütü, yüksek besleyici değerler mevcut olduğu için kilo vermeyi dileyen insanlara uygun değil. Fakat gelecekte oluşabilecek kıtlık halinde, insanların kilo sorunlarının olmayacağı akıllara geliyor. Güney Afrika merkezli Gourmet Grubb şirketi, 'Entomilk' ismini verdiği bu sütü üretmeye çoktan başladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal