Estetik mi Sağlık mı?

Pek çok insan burun estetiği ameliyatlarının dış görünüm için yapıldığını düşünür ancak kişinin sağlıklı nefes alma problemi varsa bu ameliyatın yapılması sağlığı için de faydalı olduğunu unutmamalıdır.

02.12.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-11:33)

Sağlık sebebiyle yapılan burun estetiği ameliyatlarında ilk olarak kişinin yaşam kalitesini arttırmak ve sağlık sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır. 

SAĞLIK MI ESTETİK Mİ?

Burun estetiğinin insan için doğru çözüm sunduğuna karar verdikten sonra sürecin oluşturulması gerekir. İlk olarak kişinin sağlık sorunlarına sebep olan şekil bozuklukları ve deformasyonlarına dikkatlice bakılır. Bu durumda nasıl bir müdahale de bulunulması gerektiğine karar verilirken aynı zamanda operasyonda hangi tekniğin kullanılacağı da belirlenmiş olur.

Burun estetiği ya da rinoplasti olarak duyduğumuz cerrahi işlemler hem estetik değişim hem de sağlık sorunlarına çözüm elde etmek için yapılabilir. Farklı amaçlar için yapılan bu operasyon amaç ne olursa olsun genel anestezi altında yapılır, yaklaşık 1 haftalık evde dinlenme gereksinimi ortaya çıkarır. Estetik amaçlı yapılan operasyonlarda da olduğu gibi burun bölgesini darbelerden ve güneşten korumak önemlidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal