Elma Sirkesi Cilde Yararları

Günümüzde elma sirkesi sadece yemeklerde kullanılıyor. Temizlik, cilt bakımı, saç bakımı gibi birçok alanda elma sirkesinin faydalarını görmemiz mümkündür. Peki elma sirkesinin cilde yararları nelerdir? Elma sirkesi cilt için nasıl kullanılır? Merak ediyorsanız gelin birlikte öğrenelim...

15.06.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:43) Elma Sirkesi Cilde Yararları

Günümüzde elma sirkesi sadece yemeklerde kullanılıyor. Temizlik, cilt bakımı, saç bakımı gibi birçok alanda elma sirkesinin faydalarını görmemiz mümkündür. Peki elma sirkesinin cilde yararları nelerdir? Elma sirkesi cilt için nasıl kullanılır? Merak ediyorsanız gelin birlikte öğrenelim...

Elma sirkesi alfa hidroksi asitler bakımından oldukça zengin bir üründür. Son yıllarda cilt bakımında ön plana çıkan alfa hidroksi asitlere elma sirkesi ile hem daha ucuz hem de daha doğal bir yoldan ulaşabiliriz.
Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
• Elma sirkesinin cilde yararları arasında en önemlilerinden bir tanesi cilt üzerinde derinlemesine temizlik yapmasıdır. Elma sirkesi tonik olarak kullanıldığında ciltteki kalıntıların temizlenmesi ve cildin toksinlerden arındırılması aşamasında yardımcı olmaktadır. Bu sebeple sıklıkla doğal tonik olarak kullanıldığını görebiliriz. Sprey şişeye koyarak cildinize uzaktan sıkmak suretiyle veya pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.
• Elma sirkesi cildin pH dengesini sağlar ve sebum üretimini dengeler. Yağlı ciltlerde ciltteki yağdan kurtulma da yardımcı olur. Bu amaçla kullanmak için yüzünüzü yıkadığınız suya elma sirkesi karıştırabilirsiniz. Düzenli kullanımında etkilerini mutlaka fark edeceksiniz.
• Elma sirkesinin cilde yararları arasında aynı zamanda ince kırışıklıkları gidermesini de bulunuyor. Yeni başlamış olan ince kırışıklıklarınız varsa bu amaçla kullanabilirsiniz.
• Elma sirkesi aynı zamanda ter kokularından kurtulma konusunda da oldukça yardımcı bir doğal ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bir pamuk yardımıyla koltuk altımıza sürerek doğal deodorant olarak kullanabilirsiniz. Ayak kokularından kurtulmak istiyorsanız bir ölçü elma sirkesini su ile karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin. Elma suyu ayaklardaki ter kokusunu engellediği gibi ayaklarınızda mantar gibi sorunlarınız varsa bunların da iyileşmesine yardımcı olacaktır.
• Elma sirkesi aynı zamanda saç bakımında da kullanılmaktadır. Banyoda saçlarınızı elma sirkesi karıştırdığınız su ile durulayarak hem kepek probleminizden kurtulabilir hem de saçlarınızın daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Elma sirkesi ile saçınızı duruladıktan sonra tekrar su ile yıkamayın. Banyodan çıkmadan önceki son durulama işlemini elma sirkesi ile yapmanız gerekiyor. Saçtaki kokusu kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.
• Elma sirkesinin cilde yararları olmasının sebebi antibakteriyel olmasıdır. Eğer kıl dönmesi probleminiz varsa bu bölgeye elma sirkesi uygulayarak sorunumuzu doğal yönden çözebilirsiniz. Bölgeyi elma sirkesi ile ovalayarak yıkayabilir veya elma sirkesi damlatılmış pamuk ile bölgeyi ovalayarak uygulayabilirsiniz.
• Elma sirkesi bakteri yoluyla üreyen cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Özellikle akneli ciltlerde mucizevi bir etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Cilt üzerindeki bakterileri öldürerek daha fazla üremelerini engeller.
• Elma sirkesinin cilde en çok kullanılma sebeplerinden birisi de cilt lekelerini iyileştirici etkisidir. Düzenli kullanımda cildin rengini açarak cilt tonunu eşitler. Leke açıcı etkisinden yararlanmak için elma sirkesini soğan su ile karıştırarak yarım saat boyunca yüzünüzden maske şeklinde tutabilirsiniz.
• Ciltte hassasiyet yaratabileceği için düzenli güneş kremi kullanımını ihmal etmemeyi unutmayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal