Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler

Diş Beyazlatmak için Neler Yapılmalı? Evde Uygulanan Diş Beyazlatma Yöntemleri İşe Yarar Mı? Evde Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir? Diş Beyazlatmak için En Etkili Yöntem Nedir? İşte detaylar...

16.06.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:06) Dişlerin Beyazlaması İçin Öneriler
Bembeyaz dişlere sahip olmak için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Herkesin evde denediği bilinen yöntemlerden haberi vardır. ancak bu yöntemler bazen etkili olmuyor. Etkili yöntemler bulmak için ne yapmak gerekiyor? Diş beyazlatma için kullanılan malzemeler dişlere zarar mı veriyor? İşte bilmeniz gereken dişlerin beyazlaması için öneriler…
Diş Beyazlatmak için Neler Yapılmalı?
Diş beyazlatmak istiyorsanız yapmanız gerekenler öncelikle dişlerin sararmasına sebep olan içeceklerden uzak durmanız. Diş beyazlatma malzemelerini kullansanız da dikkat etmediğiniz sürece sararmaların önüne geçemesiniz.
• Diş beyazlatmak için günde 2 kereden fazla dişlerinizi fırçalamayın.
• Kahve, çay, kola gibi dişleri sarartan ürünlerden uzak durmalısınız.
• Sigara kullanıyorsanız mutlaka sigara içenlere özel macunlar kullanın.
• Eve yapacağınız diş beyazlatma malzemeleri dişlerinize zarar verebileceği için haftada bir kereden fazla uygulamayın.
• Diş sararmalarının önüne geçemiyorsanız mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekiyor.
Evde Uygulanan Diş Beyazlatma Yöntemleri İşe Yarar Mı?
Dişlerin beyazlaması için öneriler hem çevreden hem de internetten kolaylıkla öğrenebileceğiniz yöntemlerdir. Hepimizin evde mutlaka denediği yöntemler vardır. Bu yöntemlerin işe yaraması için kullanacağınız malzemeleri doğru seçmeniz ve düzenli aralıklarla uygulamanız gerekiyor. Evde diş beyazlatma için en sık kullanılan yöntem karbonatla fırçalamaktır. Bu işlemi yaparken diş etlerinize temas etmemesi gerekiyor. Karbonat ile fırçalama yöntemi sık yapmanız dişlerinize zarar verebilir. Renk açıcı özelliğinden yararlanmak için bu yöntemi en fazla haftada bir kez yapmanız gerekiyor.
Dişlerin sararmasından en büyük etken doğru temizleme ürünlerinin kullanılmamasıdır. Sigara, çay ve kahve gibi içecekleri kullanıyorsanız diş macunları dişlerinizi temizlemek için yeterli değildir. Bunun için hem sağlıklı hem de temizleme etkisi kuvvetli olan elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke, diş etlerinize temas ettiğinde zarar vereceği için ince bir fırça yardımı ile dişlerinize uygulamanız gerekiyor. Bu yöntemi haftada iki kez uygulayarak daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Elma sirkesi diş beyazlatma için etkili yöntemlerden biridir.
Evde Diş Beyazlatma Zararları Nelerdir?
Evde dişleri beyazlatmak için sıklıkla kullanılan çilek, sirke, karbonat gibi malzemeler diş etlerine zarar verir. Sirke ve karbonat renk açıcı özelliğe sahip olsa da içindeki asit diş minesinin zarar görmesine sebep olacaktır. İlk bakışta etkili bir yöntem gibi görünse de sık uygulanması halinde diş minesi zarar görür ve dişleriniz daha kolay leke tutmaya başlar. Sararmalardan kurtulmak istersen dişlerin doğal yapısını bozabileceğiniz için sarı ve kahverengi lekeler meydana gelebilir.
Diş Beyazlatmak için En Etkili Yöntem Nedir?
Diş beyazlaması için öneriler genellikle etkisi anlık olan ve uzun süre yapıldığında dişlere zarar veren yöntemlerdir. Dişleri beyazlatmak için en etkili yöntem diş hekimlerinin önerisi olacaktır. Diş beyazlatma uygulamaları hekim kontrolünde yapıldığı sürece dişlerinize zarar vermeyecektir. Hem özel hem devlet hastanelerinde kolaylıkla diş beyazlatma tedavisi görebilir ve sağlıklı bir şekilde dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal