Dişleri Beyazlatırken Çürütüyorsunuz! Herkes Yapıyor Ama Kimse Bilmiyor!

Dişleri beyazlatırken karbonat ve limon en sık kullandığımız doğal yöntemlerden. Ancak doğal olması zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Dişleri bunlar çürütüyor.

30.07.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-15:46) Dişleri Beyazlatırken Çürütüyorsunuz! Herkes Yapıyor Ama Kimse Bilmiyor!

Asit ve bazın kullanıldığı bu karışım ile dişlerinizin minesini aşındırıyor ve zayıf hale getiriyorsunuz. Bunu engellemeniz diş sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

DİŞLER DAYANIKSIZ HALE GELİYOR

"Limon ve karbonat gibi maddelerle uygulanan beyazlatma yönteminde, asidik olan limon ile bazik olan karbonat tepkimeye girer ve karbondioksit gazı köpürerek ortaya çıkar. Bu köpürmeye fırça ile uyguladığımız mekanik temizleme de ilave edilince; mine tüplerinin başlangıç bölgelerindeki kirlerin temizlenmesi ve köpürme nedeniyle mine tüplerinden dışarı çıkması sağlanır. Ancak bu riskli bir yöntemdir. Zira dişlerimize kontrolsüz miktarda asit ve baz aynı anda kullanılır. Eğer bu kullanımı oldukça sık yapıyorsak dişlerimiz daha dayanıksız hale gelir ve daha rahat çürüyebilir."

"Son zamanlarda trend olan aktif karbon ile diş beyazlatma yöntemi ise mutlaka kömürle beyazlatma olarak algılanmamalıdır. Kömür elde edildiği kaynağa bağlı olarak oldukça zehirli bir maddedir ve ağız mukozasından emilimi ile vücutta negatif neticelere neden olabilir. Aktif karbon ile diş beyazlatma yöntemi, steril aktif karbon temin edilmesinin zor olması sebebiyle yalnızca aktif karbonlu diş macunları ile yapılmalıdır. Aktif karbonlu diş macunları da diğer diş beyazlatıcı diş macunları gibi dişlerin rengini 1-2 ton açar."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal