Çürük Oluşumu Nasıl Önlenir?

Güzel ve sağlıklı dişler estetik görünümün yanı sıra sağlık açısından da son derece önemlidir. Diş Hekimi Selma Kurtoğlu, ihmal edilen çürüklerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyerek, önemli uyarılarda bulundu.

14.02.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-16:28) Çürük Oluşumu Nasıl Önlenir?

Güzel ve sağlıklı dişler estetik görünümün yanı sıra sağlık açısından da son derece önemlidir. Diş Hekimi Selma Kurtoğlu, ihmal edilen çürüklerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyerek, önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Ağız ve diş bakımında çürükleri önlemenin yolları:

1- Sabah ve akşam dişleri fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargaralarıyla dişlerin detaylı temizliğini yapmak oldukça önemlidir. Özellikle diş ipi kullanımına önem vermek gerekir. Günde 1 defa mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.

2- Dengeli beslenme: Beslenmede ilk prensip vücut için gerekli her türlü protein, vitamin, mineral ,karbonhidrat gibi tam besinlerin dengeli ve düzenli bir şekilde alınmasıdır. Bu dengeyi bozacak her türlü alışkanlık genel sağlığımızı nasıl olumsuz etkiliyor ise diş sağlığımızı da olumsuz yönde etkileyecektir.

3- Fındık, ceviz gibi sert besinler kesinlikle dişlerle kırılmamalıdır.

4- Bilinmelidir ki havuç, elma gibi lifli ve çok sert besinleri yemek bir nevi diş fırçası görevi üstlenerek, dişleri temizler ve güçlendirir.

5- Özellikle çocukluk çağında dişlerin çıkmasıyla birlikte azı dişlere fissür örtücü uygulanması çürükleri engellemektedir.

6- Şekersiz sakız çiğnemek dişlerin temizlenmesine destek olur.

7- Şeker, çikolata lokum gibi gıdalardan sonra dişlerin özellikle fırçalanması veya bol su ile çalkalanması önemlidir.

8- Asitli içeceklerden uzak durup, onun yerine doğal meyve suları veya maden suları tercih edilmelidir.

9- Diş hekimine düzenli giderek panoramik röntgen çektirerek çürük kontrolü yapılmalıdır.

10- Çok soğuk ve çok sıcak yiyecek ve içecek tüketilmemelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal