Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?

Diş lekeleri ve sararmaları gidermek için doğal yöntemleri deneyerek verimli sonuçlar alabilirsiniz. Peki, diş lekeleri nasıl giderilir? Leke gidermek için kullandığımız malzemeler zararlı mı? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

16.06.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:57) Diş Lekeleri Nasıl Giderilir?
Diş lekeleri ve sararmaları gidermek için doğal yöntemleri deneyerek verimli sonuçlar alabilirsiniz. Evde kullanabileceğiniz doğal ürünler sağlığınıza zarar vermeyeceği gibi lekeleri gidermek için etkilidir. Peki, diş lekeleri nasıl giderilir? Leke gidermek için kullandığımız malzemeler zararlı mı? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.
Diş Lekelerini Evde Gidermek için Ne Yapılmalı?
Evde diş lekeleri giderme için kullanabileceğiniz farklı malzemeler vardır. Dişlerinize zarar vermeyecek şekilde uyguladığınız sürede istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Leke açmak ve diş beyazlatmak için haftada 1-2 kez doğal ürünler kullanabilirsiniz.
• Diş lekelerini gidermek için en çok kullanılan yöntemlerden biri karbonatla fırçalamak. Evde leke gidermek için karbonatın renk açıcı faydasından yararlanabilirsiniz. Ancak diş etleri ile temas etmesi sağlığınıza zarar verebileceği için sadece lekelerin üzerine kulak çöpü ile uygulayabilirsiniz.
• Leke açmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesinin beyazlatma faydasından yararlanmak için birçok maskede kullanıldığını duymuşsunuzdur. Diş lekelerini açmak için de kulak çöpü kullanarak lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz.
• Sararan dişlerin lekelerini gidermek istiyorsanız çilekle fırçalayabilirsiniz. Çilek, sağlığa zarar vermeyeceği için fırçalama yöntemi daha etkili olacaktır. Olgunlaşmış bir çileği püre haline getirerek dişlerinize uygulayabilirsiniz. Daha etkili olmasını istiyorsanız karbonatla karıştırabilirsiniz.
Diş Lekelerini Açan Malzemeler Neler?
Diş lekeleri çeşitli sebeplerden meydana geliyor olabilir. Bu lekelerin oluşumu engellemediğiniz sürece tekrar edecek ve isteseniz de verimli sonuçlar alamayacaksanız. Leke gidermek için kullandığınız malzemelerin etkisi anlıktır. Kalıcı çözümler üretmek için sigara, çay, kahve gibi leke oluşmasına sebep olacak içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Düzenli bir şekilde leke açma uygulamaları yaparak istediğiniz görünümü kazanmanız mümkün. Diş lekelerini açan ürünler kullandığınız sürede leke gidermeye yardımcı macunlar da kullanmalısınız.
Diş lekeleri nasıl giderilir; diş lekeleri gidermek için sirke ve karbonat kullanabilir, muz ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Sirke ve karbonat uzun süre kullanımda dişlerinize zarar verir. Diş minesi hasar göreceği için dişlerinize daha fazla leke meydana gelecektir. Kalıcı çözümler ancak diş bakımına dikkat etmeniz ve leke oluşmasına sebep olacak ürünlerden uzak durmanız ile gerçekleşecektir.
Diş Lekelerini Evde Gidermek Zararlı Mı?
Diş lekelerini gidermek ve dişleri beyazlatmak için evde yapabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bu yöntemleri kullanmak etkili sonuçlar verse de etkisinin kalıcı olmadığını bilmeniz gerekiyor. Aynı zamanda uzun süre kullanımı diş etlerine zarar verebilir. Dişlerde daha fazla leke oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle diş rengini açmak için çilek, muz gibi zararsız malzemeleri kullanmalısınız.
Diş lekeleri nasıl giderilir; evde yapacağınız yöntemler yerine diş hekimlerinin kısa sürede yaptığı leke giderme tedavilerini yaptırmanız daha kalıcı ve sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olur. Leke oluşumunun önüne geçmek için düzenli bakım yapsanız da leke oluşmaya devam edebilir. Bu nedenle diş taşı temizletme gibi daha sağlıklı yöntemleri tercih etmelisiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal