Deva Kaynağı Zeytinyağı

Kökeni çok eski zamanlara dayanan bir besin kaynağı olan Zeytinyağı yalnızca yemekleri değil insan sağlığını da güzelleştiriyor.

30.03.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-17:57) Deva Kaynağı Zeytinyağı

Neredeyse her yemekte kullanılan zeytinyağı bazı hastalıkların en iyi koruyucusudur. Faydaları saymakla bitmeyen şifa deposu olan zeytinyağı neye iyi gelir, nasıl kullanılır?

ZEYTİNYAĞI FAYDALARI

Zeytinyağı genellikle yemek pişirmeye yarar. Her evde bulunur ve yemeklere de ayrı bir tat katar. Bundan dolayı neredeyse tüm insanlar zeytinyağı satın alırlar. Zeytinyağı yemek dışında cilt bakımı için de kullanılmaktadır. Zeytinyağının faydaları çok fazladır. Zeytinyağı faydaları şu şekildedir:

KARACİĞERİ TEMİZLER

Karaciğer insan bedeninin tamamını temizlemekle görevli bir organdır. Karaciğeri temizlemek görevi ise zeytinyağına aittir. Zeytinyağı, karaciğere son derece faydalıdır. İçimize giren toksinleri karaciğer salgılarıyla birlikte temizler. Karaciğerin fonksiyonları ise kişinin yediği zeytinyağı ile çoğalmaktadır.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Zeytinyağı tüketimi metabolizma hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Metabolizma hızlanmasıyla birlikte kişinin zayıflamasına da yardımcı olan zeytinyağı çok faydalıdır. Günlük olarak zeytinyağlı salata tüketilmelidir. Bu tüketim insanların formlarını korumalarına yardımcı olacaktır.

SİNDİRİME YARDIM EDER

Zeytinyağı içeriğinde yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Antioksidan sindirimin düzenlenmesinde önemli rol oynar. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Günde bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek bir kişinin sindirim sisteminin düzenlenmesi için yeterli bir miktardır. Kabızlık için en güzel çözümlerden birisi zeytinyağı tüketmektir.

CİLDİ KORUR

Zeytinyağı yaşlanmayı geciktirir ve cildi korur. Bu özelliği sebebiyle çok tercih edilir. Makyaj malzemelere karşı cildi kimyasallardan korur.

KEMİKLERE YARARLIDIR

Zeytin, kalsiyum içerir. Kalsiyum ise kemiklerin yapı taşı olmasından dolayı bitkisel zeytinyağı kemiklerin güçlenmesinde çok yararlıdır.

DİYABETE İYİ GELİR

Zeytinyağı kan şekeri seviyesini düşürmesiyle bilinir. Diyabeti olan kişilerde insülin görevi görür ve sorunlara karşı olumlu sonuçlar verir

SAÇ BAKIMI

Zeytinyağı her şeye olduğu gibi saçlara da faydalıdır. Bundan dolayı saç bakımında kullanılır. Birçok saç bakım ürününün içeriğinde zeytinyağı bulunur. Ayrıyeten direk olarak saça uygulanıp 15-20 dakika bekletilirse saç dökülmesini azaltır.

KAN BASINCINI DÜZENLER

Kan basıncını düzenleyen bir etkiye sahiptir. Bu da kişilerin tansiyonlarının normal seviyede kalmasını sağlar.

STRESE İYİ GELİR

Gün içerisinde tüketilen zeytinyağı kişinin yorgun ve stresli hissettiği anlarda kişiye destek olacaktır. Zeytinyağı bedenin enerjisini koruyarak insana canlılık kazandırır. Hakiki zeytinyağı faydaları çok fazla olduğundan günlük olarak bir miktar zeytinyağı baharatlanarak tüketilebilir.

ZEYTİNYAĞI KAŞINTIYA İYİ GELİR Mİ?

Zeytinyağı içerisinde olan E Vitamini cildin yaşlanmasını önler. Ciltte görülen bazı rahatsızlıklara iyi gelir. Döküntü, kızarıklık ve kaşıntı gibi problemlere zeytinyağı deva olabilir. Zeytinyağı bu gibi cilt hastalıklarına iyi gelir.

ZEYTİNYAĞININ YÜZE FAYDALARI

Zeytinyağı içerdiği mineraller sayesinde cildi parlatır ve canlandırır. Yüzde kızarıklık gibi hastalıkları geçirir. Yaşlanmayı engeller. Birçok şeye olduğu gibi zeytinyağının yüze faydaları da çoktur. Zeytinyağı peeling görevi görür.

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI

Zeytinyağı saç bakımında çok önemlidir. Bundan dolayı da birçok saç bakım ürünün içerisinde zeytinyağı bulunur. Zeytinyağı saçta olan dökülmeyi engeller ve durdurur. Aynı zamanda saçı parlatır. Saça güzel bir görünüm kazandırır.

ZEYTİNYAĞININ CİLDE FAYDALARI 

Zeytinyağının cilde faydaları gözle fark edilebilecek kadar etkilidir. Zeytinyağı cildi arındırır ve parlatır. Bazı cilt hastalıklarını önler ve iyileştirir.

SIZMA ZEYTİNYAĞINDA HANGİ VİTAMİNLER VAR?

Zeytinyağı; antioksidan, fenolik bileşikler, hidrositirosol, A, C, E ve K vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum minerallerini de içerisinde barındırır. Bundan dolayı zeytinyağı çok değerlidir.

ZEYTİNYAĞI İÇMENİN FAYDALARI

Zeytinyağı aç karna içildiğinde kalın bağırsaktaki hücreleri korur ve kanser oluşumunu önler.

Kabızlığa iyi gelir.

Zeytinyağı içmek saçları ve tırnakları yumuşatır ve besler.

Karaciğerin vücudu temizlemesine yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal