Coronavirüsten İyileşenler Tekrar Yakalanır mı?

Coronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından en çok merak edilen konulardan biride Coronavirüsünden iyileşmiş bir kişinin tekrar virüse yakalanıp, yakalanamayacağı oldu. Peki, Coronavirüsten iyileşmiş bir kişi tekrar enfekte olur mu? Detaylar haberimizde…

24.03.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:43) Coronavirüsten İyileşenler Tekrar Yakalanır mı?

Sağlık Bakanlığı Coronavirüsü Bilim Kurulu üyesi ve Başhekim Prof. Dr. Ahmet Demircan, Coronavirüsten iyileşen bir kişinin bağışıklığının hemen güçlenemeyeceğini, bu nedenle tekrardan enfekte olabileceğini belirtti.

CORONAVİRÜSTEN İYİLEŞENLER TEKRAR YAKALANIR MI?

Coronavirüsün en sık karşılaşılan belirtilerinden birinin yüksek ateş olduğunu fakat ateşin bazen önce bazen de sonra çıktığını aynı zamanda boğaz ağrısı, geniz akıntısı ve kuru öksürük şeklindeki bulgularında ön planda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Demircan, karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerin ise daha az görüldüğünü söyledi.

Bazı hastalarda tat ve duyu kaybının da görülebildiğini ifade eden Demircan, “Vakalarda çıktıkça görüyoruz. Bu yeni bir hastalık olduğu için tecrübeleniyoruz. Daha önce bilinen bir hastalık olmadığı için bunlarında eklendiği söyleniyor. Ama primer ve asıl bulgulardan değil. Şu durumda boğaz ağrısı ve kötü öksürük varsa buna temas ekliyoruz. Yurt dışından gelen biri var mı? Yurt dışından gelen biriyle temas var mı? Çünkü temaslının temaslısı da çıkmaya başladı. Bu bulgulardan 3'ü varsa o zaman şüpheleniyoruz,” şeklinde konuştu.

“İYİLEŞENLER TEKRAR ENFEKTE OLABİLİR”

Coronavirüse yakalanan kişinin iyileşip taburcu olduktan sonra tekrar enfekte olarak hastalığa yakalanabileceğini belirten Demircan, “Maalesef bağışıklık tek bir seferle kalmıyormuş. Tekrardan yakalanma riski varmış. O yüzden virüsten korunmaya devam edelim,” dedi.

ELLERİ DOĞRU YIKAMAK ÇOK ÖNEMLİ

Virüsün eşyalar üzerinde yaşama süresinin değişiklik gösterebileceğini ifade eden Prof. Demircan, “2- 3 saat ve 2 günde olabilir. Önemli olan elinizi yıkadınız mı? Devamlı aralıklarla dokunduğunuz zaman bunları yaptınız mı? Gitgide virüsler azalacak. Yoksa hiçbir şeye dokunamaz hiçbir şeye değemez hale geliyoruz. Yoksa bir süre sonra paranoya ve panik oluyoruz. Yani virüsten çok insanları bu rahatsız edecek hale geldi. Bir kutu geldiyse dikkatli bir şekilde açmalıyız. Daha sonrasında ellerimizi yıkamalıyız,” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal