Coronavirüs Öldükten Sonra Ciğerlerde Kalıyor!

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkez'inin (CDC) Coronavirüsün yüzeylerde 17 gün yaşayabildiğini açıklamasının ardından Çin’den de yeni bir haber geldi. Çinli araştırmacılar, Covid-19 hayatını kaybeden 29 kişinin üzerinde otopsi yaptığı ve virüsün ölümden sonra da varlığını sürdürdüğünü belirtti.

25.03.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-15:27) Coronavirüs Öldükten Sonra Ciğerlerde Kalıyor!

Çin'in resmi haber ajansında yer alan habere göre, Peking Üniversitesi Birinci Hastanesi'nde bulaşıcı hastalık uzmanı Wang Guiqiang, başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, Çinli araştırma gruplarının Coronavirüsünden hayatını kaybeden 29 kişinin üzerinde otopsi yaptığını, virüsün akciğerde ölümden sonra da kaldığını ve bağışıklık sistemine zarar verdiğini belirtti.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDE CİDDİ HASARLARA NEDEN OLUYOR

Ayrıca Guiqiang, yapılan otopsilerin hastaların bağışıklık sisteminde çok ciddi hasarlar oluştuğunu ve bunun da hastaların ölümünde 'çok önemli bir etken' olabileceğini belirtti.

Guiqiang, enfeksiyonun, akciğerlerde yalnızca ciddi patolojik değişikliklere sebep olmadığını ve ayrıca küçük bronş tüplerinde salgılara sebep olduğunu bu durumunda oksijenin bağlanmasını zorlaştırdığını açıkladı.

ORGANLAR FARKLI DERECEDE ZARAR GÖRÜYOR

Bulaşıcı hastalık uzmanı olan Guiqiang'a göre, hastanın solunum yollarını açık tutmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek klinik olarak büyük bir önem arz ediyor. Uzman aynı zamanda eş zamanla enfeksiyonların, hastanın durumunun ağırlaşmasının ve hatta ölümünün önemli sebepleri arasında olduğunu belirterek, hasar görmüş bağışıklık sistemi nedeniyle hastaların bakteriyel ve fungal (mantarla ilgili) enfeksiyonlara karşı çok daha savunmasız olabileceğini ve hali hazırda ağır durumda olan hastalarda bunun gözlemlendiğini belirtti. Guiqiang ayrıca kalp, karaciğer ve böbreklerin de farklı derecelerde zarar gördüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal