Çocuk Ölümlerinde İlk Sırada Bu Hastalık Var!

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre çocuklarda enfeksiyona bağlı ölüm sebepleri arasında ilk sırada zatürrenin yer aldığını belirtiyorlar.

13.11.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-12:07)

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Fatmanur Okyaltırık, zatürrenin tehlikelerinden bahsederek enfeksiyonu alakalı ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını belirtiyor.

ZATÜRRENİN TEHLİKE ÇANLARI

Doç. Dr. Fatmanur Okyaltırık, “2016 WHO verilerine göre alt solunum yolları enfeksiyonları ve pnömoni (zatürre) yetişkinler arasında ölüm sebepleri arasında 3’üncü sıradadır. Çocuklarda ise enfeksiyonu alakalı ölüm sebepleri arasında ilk sırada bulunmaktadır” dedi. Zatürrede erken tedavinin, hastalığın seyrini önemli oranda etkilediğini ileten Okyaltırık, “Zatürre, akciğerleri etkileyen akut enfeksiyonların bir işlevidir. Akciğerler alveol ismi verilen, sağlıklı bir kişide nefes alıp verirken hava ile dolan ufak keseciklerden meydana gelir. Zatürre geçirdiğinizde bu keseler su ve püy ile dolar, nefes almak zor ve ağrılı duruma gelir, bedenin oksijen gereği daha zor karşılanır. 3 gün süresince devam eden 38 derecenin üzerinde ateş, öksürük, balgam, göğüs ağrısı, nefes darlığı hastalığın ana işaretlerdir” açıklamasını yaptı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal