Cipslerin Zararları Nelerdir? Cips Yemek Hamile Kadınları Nasıl Etkiler?

Lezzetli atıştırmalıklar arasında en çok tercih edilen eğlencelik cipstir. TV karşısında ya da oyun oynarken, aklınıza gelebilecek her an cips tüketilir. Özellikle çocukların çok sevdiği cipslerde bulunan tehlike nedir? Cips yemek kansere neden olur mu? Tüm soruların cevabı haberimizde.

06.04.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-17:41) Cipslerin Zararları Nelerdir? Cips Yemek Hamile Kadınları Nasıl Etkiler?

Kanser, obezite, çeşitli hastalıklar vb. tüm sorunlar aşırı cips tüketiminden sonra ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle cips tüketirken dikkatli olmakta yarar vardır. Ayrıca Cipsin zararları çok iyi bilinmeli ve bu zararlardan korunmak için de cips tüketiminizi en aza indirmelisiniz.

CİPSİN ZARARLARI NELERDİR?

Kansere neden oluyor. Cipsin içerisinde akrilamidin adı verilen bir madde bulunmaktadır. Bu madde plastik sanayinde de kullanılan ve kansere neden olan bir maddedir. Bu nedenle aşırı derecede cips tüketenler çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Bunlar arasında en ciddi olanı ise kanserdir.

Obeziteye neden oluyor. Cipsin zararları arasında obeziteyi göstermek mümkün. Çünkü yüksek oranda yağ ve kalori içermektedir. Aşırı derecede cips tükettiğiniz zaman obezite sizin için kaçınılmaz bir hale gelebiliyor.

Hamile kadınlarda bebeklerin sağlığını olumsuz etkiliyor. Hamile kadınlar cips tükettikleri zaman cipsin zararlı etkileri doğal olarak anne karnındaki bebeği de etkilemektedir. Bu da bebeklerin daha anne karnında iken ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

YÜKSEK KOLESTROL NEDENİ

Ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkartıyor. Cips içerisinde yağlardan doğal olmayan baharatlara ve katkı ürünlerine kadar hemen her şey bulunmaktadır. Tüm bunlar ise ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Özellikle çeşitli hastalıklar aşırı cips tüketiminden dolayı ortaya çıkmaktadır.

Yüksek kan basıncı: Cipsteki  sodyum içeriği yüksek kan basıncına sebebiyet verirken aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı olumsuz etkileyebilir. Yüksek oranda sodyum alımı inme, kalp yetmezliği, koroner kalp hastalığı ve böbrek hastalığına yol açabilir.

Yüksek kolestorol: Cipsteki değişik çeşitlerde ve yoğun olan yağ kullanımı yüksek kolestorolün habercisidir.

Sağlıklı alternatifler : Fırında patates cipsi yüksek sodyum düzeyi içermesine rağmen  daha düşük kalori ve yağ oranına sahip olduğu için iyi bir alternatif olabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal