Boyun Fıtığı Nedir?

Omurgalar arasında bulunan disklerin boyun bölgesinde hasar görmesi ya da işlevini yitirmesi boyun fıtığına yol açar. Bu yüzden sizler için, "Boyun fıtığı nedir, nasıl tedavi edilir? Boyun fıtığı hangi hastalıklara yol açar? Omuz boyun ağrısına ne iyi gelir?" gibi soruları yanıtladık. Detaylar haberimizdedir.

19.06.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-15:42) Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun bölgesindeki disklerin hasar görmesi sonucu oluşan boyun fıtığı rahatsızlığı boyun bölgesinde birtakım ağrıların oluşmasına ve boyun kaslarında hareket zorluğu yaşanmasına yol açar.

BOYUN FITIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?
Boyun bölgesinde şiddetli ağrılara yol açan Boyun fıtığının belirtileri ense adı verilen boyunun arka bölgesinde ağrıların görülmesi, bu ağrıların omuz ve sırt bölgesinde hissedilmesi ve boyunu hareket ettirmekte zorluk çekilmesi gibi hareket zorluklarıdır.

Bununla birlikte kollarda ve ellerde uyuşma hissi, baş dönmesi kas gücünde azalma gibi belirtiler de boyun fıtığının göstergeleri arasındadır.

BOYUN FITIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Boynunda fıtık olan hastalar için en etkili olduğu belirtilen tedavi yöntemlerinden biri de spinal enjeksiyon olarak adlandırılan tedavi yoludur.

Boyundan kola vuran ağrıyı engellemek isteyen doktorların uyguladığı bu tedaviyle omurilik içindeki epidural boşluğa kortizon ilaçlar enjekte edilir. Söz konusu yöntemin sinir ve diskteki ödemi ve inflamasyonu düşürdüğü belirtilir.

BOYUN FITIĞI HANGİ HASTALIKLARA YOL AÇAR?

Boyunu kıpırdatmakta zorluk çekme gibi bir sonuç doğuran boyun fıtığı rahatsızlığının en önemli sebepleri arasından tek bir nokta üzerinde yoğunlaşma sonucu boyunun hareketsiz kalması, belli bir süre aynı bölgede hareketsiz tutmak ayrıca klima havasına haddinden fazla maruz kalmak  gibi nedenler yol açar.

Boyun bölgesinin yanı sıra en yakınında bulunan organlarda da şiddetli ağrılara sebebiyet veren boyun fıtığı bazı durumlarda bacaklarda da ağrıya yol açabilir.

OMUZ BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Boyun fıtığının yol açtığı boyun omuz ağrısına şifa kaynağı Zencefil iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip Zencefil bu özelliği sayesinde boyun fıtığının doğurduğu ağrıyı durdurur. Bununla birlikte iltihap giderici özelliği vardır. Bir de türlü faydası olan elma sirkesi boyun ağrısını giderici özellik taşır. Öte yandan lavanta yağının da boyun ağrılarını iyileştirici niteliği vardır.

BOYUN AĞRILARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Boyun ağrısı çeken boyun fıtığı olduğunu tahmin eden hastaların en çok merak ettiği soru olan "Boyun ağrıları için hangi bölüme gidilir?" sorusunun yanıtı, "Beyin ve Sinir Cerrahisi" olarak açıklanmıştır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal