Bir Kaşığı Boğaz Ağrısı ve Öksürüğü Bitiriyor

Mevsim geçişlerinde öksürük ve boğaz ağrısı şikayetleri artmaya başlıyor. Birçok kişi bu durumu tedavi etmek için doğal yöntemlere başvuruyor. Boğaz ağrısı ve öksürük şikayetini azaltmak için başvurabileceğiniz doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

20.06.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-16:01) Bir Kaşığı Boğaz Ağrısı ve Öksürüğü Bitiriyor

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücuda sağlık kazandıran, boğaz ağrısı ve öksürüğü tedavi eden yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

AYVA VE LİMONUNUN BÜYÜK BULUŞMASI

Ayva ve limonun gücünü birleştirerek boğaz enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilirsiniz. Bunun için dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın ve üzerine 1 tatlı kaşığı kadar da bal döküp hafifçe ezin.

Her sabah veya akşam tüketebileceğiniz bu karışım; boğaz enfeksiyonlarına karşı koruma sağladığı gibi hastalıkları daha kolay atlatmanıza da yardımcı olur.

MİKROPLARIN KIRILMASINI SAĞLIYOR

İçeriğinde C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum bulunan ayva, boğaz enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayarak, antiseptik yani mikrop kıran bir özelliğe sahiptir.

Limon ise güçlü bir C vitamini kaynağıdır ve ayrıca doğal bir antibiyotiktir. İçeriğindeki sitrik asit ile boğazın alkalize olmasını sağlar.

ZENCEFİLDEN FAYDALANANIN

Tüm bunların yanı sıra boğaz ağrısını geçirmek için 1 tatlı kaşığı balın içerisine rendelenmiş taze zencefil ekleyip iyice karıştırın ve tüketin. Faydasına inanamayacaksınız!

SOĞAN VE SARIMSAKSIZ OLMAZ!

İçeriğinde bulunan allisin ile doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak özellikle kış aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Soğan ve sarımsak, vücuttaki sümük dokusunun hava yollarından atılmasını sağlayan sülfür bileşenleri içermektedir.

İki orta boy soğanın kabuklarını temizledikten sonra ikiye bölüp bir gün boyunca suda bekletin. Ertesi gün soğan suyunu içerek boğaz ağrınızı ve öksürük şikayetlerinizi hafifletebilirsiniz.

Aynı zamanda sarımsak da hem pişmiş hali ile hem de çiğ olarak boğaz enfeksiyonlarına karşı son derece etkilidir. Bu nedenle pişirdiğiniz her yemeğin içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal