Bebeklerde Nezleye Ne İyi Gelir?

Bebeklerde nezleye ne iyi gelir? Bebeklerde nezle en çok görülen rahatsızlıkların içinde dikkat çekiyor. Bağışıklık sisteminin iyi ve güçlü olmadığı bebeklerde ortaya çıkan nezleye en kısa zaman dilimi içinde müdahale etmek şart.

13.06.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:05) Bebeklerde Nezleye Ne İyi Gelir?

Bebeklerde nezleye ne iyi gelir? Bebeklerde nezle en çok görülen rahatsızlıkların içinde dikkat çekiyor. Bağışıklık sisteminin iyi ve güçlü olmadığı bebeklerde ortaya çıkan nezleye en kısa zaman dilimi içinde müdahale etmek şart. Bunun yanı sıra özellikle bazı anne ve babaların panik yapması çok yersiz bir harekettir. Çözüm yolu ise haberimizde.

Bebeklerde Nezle Belirtileri Nelerdir?

Nezle, en basit tanımla soğuk algınlığı demektir. Farklı nedenlerden dolayı görülür. Genellikle çok kısa bir zaman dilimi içinde geçmesi mümkündür. Ancak önemli olan şey hemen ve hiçbir şekilde zaman geçirmeden müdahale etmektir. Bunun birden çok yolunun olduğunu hemen söyleyelim.  Bebeklerde nezle belirtileri ise şöyledir;

  • Burunda hem akıntı hem de tıkanma söz konusudur.
  • Özellikle çok sık bir biçimde hapşırma durumu ortaya çıkar.
  • Bunun yanı sıra bebeklerin büyük bir bölümünde iştahsızlık da kendisini gösterir.
  • Tüm bunlara ek olarak bebeklerde özellikle uyuma sırasında güçlük de görülür.
  • Buna yüksek ateş de eklenir.

Bu süreç içine bebeğin ateşini ölçmek ve buna göre doktora gitmek çok mantıklıdır.

Bebeklerde Nezle Oldu Mu Neler Yapılmalıdır?

Bebeklerde nezleye ne iyi gelir:  Bebeğin kaç aylık olduğuna göre bu sorunun yanıtı farklılık gösteriyor. Hemen şunlardan bahsetmek lazım;

  • Birçok kişi bilmese bile nezleye karşı olan en etkili ilaç anne sütüdür. Çünkü bunun içinde yer alan ve besleyici özelliğiyle dikkat çeken birden çok madde var. Düzenli bir biçimde bebeğin bunu tüketmesi demek, onun bağışıklık sisteminin çok iyi olması ve güçlenmesi anlamına geliyor. Bundan dolayı özellikle 6 aylık olanlara kadar herhangi bir ilaç ya da kimyasalın verilmemesi şart. Anne sütü yeterli olacaktır. Buna rağmen sorun devam ediyorsa doktora gitmek şarttır.
  • Bebeklerde nezleye iyi gelen besinler içinde daha farklı olan opsiyonlar da söz konusu. Özellikle 6 ile 12 ay arasında olanlar için sadece anne sütü değil, buna ek olarak içinde bolca C vitamini bulunan meyveler de tavsiye edilir. Fakat bu konuda çok fazla abartıya kaçmamak her daim önemlidir. Bunun yanı sıra bitki çaylarının da bebekler için son derece iyi bir seçim olacağını hemen söyleyelim.
  • 1 ve 2 yaşındaki nezle olmuş bebekler için yine bitki çayları öne çıkar. Elbette bunları çok sıcak bir biçimde içirmekten kaçınmak gerekiyor. Bol meyve suyunun da her daim çok iyi bir seçenek olması dikkatlerden kaçmaz.
  • 2 yaşından büyük olan bebekler için ise zaman zaman ilaç kullanımı gerekli olabilir. Elbette bu konuda doktora danışmak şarttır.

Bebeklerde nezleye ne iyi gelir:  C vitamini içeren meyveler ve aynı zamanda farklı bitkilerden elde edilmiş olan çaylar her daim iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal