Bağışıklığı Güçlendirerek Yorgunluğu Anında Alıyor!

Bamyanın faydalarını herkes bilir fakat bamya tohumunun faydaları çok az kişi tarafından bilinmektedir. Son yılların mucize besini olarak anılan bamya tohumunun bronşitten kansere birçok hastalığı önlediği, halsizliği anında aldığı ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

21.08.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-14:38) Bağışıklığı Güçlendirerek Yorgunluğu Anında Alıyor!

Bamya yemeğini severek tüketiyorsunuz tohumunu da tüketebilirsiniz. Yemeği yapıldığında vücuda sağladığı vitaminlerin yanında tohumunun tüketimi de oldukça faydalı etkiler yaratacaktır. Bağışıklığı güçlendiren ve birçok hastalığa karşı kalkan olan bamyayı haftada en az bir kez tüketmek gerekmektedir.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit bakımından oldukça zengindir. Sağlık dolu bu tohumun sağlığa faydaları da oldukça fazladır. Banyo tohumunun içeriği ve faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Bamya tohumunun lif içeriği bir hayli yüksektir. Bu özelliği ile uzun süre tok kalmaya yardımcı olmaktadır.
  • Mideyi korur, kabızlık sorununuz varsa tedavi etmeye yardımcıdır.
  • Vücuda enerji verir, aynı zamanda geç yorulmayı sağlar. Gün içinde çok çabuk yoruluyorsanız bamya tohumu size oldukça yardımcı olacaktır.
  • Bamya tohumu göz için de oldukça yararlı bir besindir. Özellikle en büyük görme sorunlarından biri olan kataraktı önlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Kan şekerini düşürmeye yarar. Vücudun kan şekeri oranını düzenler.
  • Bamya tohumu bronşit hastalığı olanlar için de harika bir ilaçtır.
  • Bamya tohumunu bronşit tedavisinde kahve şeklinde tüketerek kullanabilirsiniz. Bamya tohumları kahve çekirdeği gibi kavrulur ve çekilebilir. Bu toz şekersiz kahve hazırlanır gibi yapılır ve içilir.
  • Yapılan araştırmalar, bamya tohumunun kolon kanseri riskini azaltabileceğini belirlemiştir.
  • Zengin içeriği ile vücudun bağışıklık sistemini güçlenmesinde etkin rol oynar.
  • Bamya tohumu, eklem ağrıları, dizde oluşan sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme gibi sorunlara da iyi gelmektedir.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumunu kaynatıp, suyunu içebilirsiniz. Bununla birlikte kavurup ardından çektirerek kahve niyetine içebilirsiniz. Yapacağınız et ve sebze yemeklerinize bamya tohumu ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tüketme şekilleri olan bamya tohumundan tüm öğünlerinizde faydalanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal