Ayağınızın Altı Kaşınıyorsa Dikkat!

Ayağınızı altı sürekli kaşınıyorsa özellikle güneş ışığı almışsa bakmalı ve bölgede sonradan çıkan bir benin olup olmadığına bakmalısınız.

24.10.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-12:20)

Benler vücudun doğal bir fenomonu olsa da bazıları tehlikelidir. Özellikle şekiller ve renklerine dikkat etmek gerekiyor.

BENLER TEHLİKELİ MİDİR?

Ayak tabanındaki kaşıntı ben kaynaklı olabilir ve benlerin dikkatle gözlemlenmesini ve herhangi bir renk, biçimde ya da boyut değişikliğinde oldukça geç olmadan uzman bir doktora danışılması gerektiğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fahrinnur Yılmaz, “Nevüs (ben), her kişide yer alabilen ve çoğunlukla iyi huylu olan deri lezyonuna verilen addır. Her çeşit nevüs vakit içinde ve yaşla biçim değiştirebilir ve maling hücre artışı meydana gelebilir. Bu nedenle düzenli nevüs kontrolü oldukça önemlidir. Benin/benlerin üstünde yara meydana gelmesi veya yüzeyinde kabuklanma oluştuysa, biçimi asimetrikse ve kenarlarında düzensizlik mevcutsa, çapı büyükse, yüzeyinde, ebatında ve biçiminde değişiklik olmuşsa, içinde birden çok renk barındırıyorsa, kanama, kaşıntı veya sızıntı gibi şikâyetler mevcutsa; zaman kaybetmeden bir dermatoloji uzmanına danışılması lazımdır” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal