Pancar Yaprakları Neden Ispanaktan Daha İyidir?

Yapılan araştırmalara göre pancar yaprakları birçok hastalığın şifası oluyor. Öyle ki ıspanaktan bile daha yararlı durumları var.

24.10.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-10:24)

Ispanak demir kaynağı olsa da pancar yaprakları demir kaynağı açısından daha doludur. İşte, pancar yapraklarının yararları nelerdir?

PANCAR YAPRAKLARININ YARARLARI

Yapılan çalışmalar çok yeterli olmasa da pancar yaprakları K vitamini kan pıhtılaşma nitelikleri içerdiğini, osteoporozun engellenmesine destek olduğunu, kemiklerin gücünü artırmak için kalsiyum ile beraber çalıştığını ve üstelik Alzheimer hastalığının mücadele etmede rol oynayabileceğini gösterdi. Pancar yaprakları, ıspanaktan daha yüksek bir demir içeriği mevcuttur ve pancarın kendisinden (kök bölümünden) daha yüksek besin değerine sahiptir. Pancar yapraklarındaki A vitamini içeriği, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye destek olur ve antikorların ve beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. A vitamindeki beta-karoten, kanser ve kalp hastalığı ile beraber bedendeki serbest radikallerin etkileri ile savaşmasıyla tanınan bir antioksidandır. Hekimler çoğunlukla gece körlüğü riski taşıyan hastalara A vitamini tavsiye ederler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal