Rengine Bayılacağınız Pancar Çorbası Tarifi

Yapımı pratik görünümü mükemmel bir çorba... Kırmızı pancar çorbası, sofraların en renkli çorbası olmaya aday. Daha önce denemediyseniz hemen denemek isteyeceğiniz bu marjinal çorbanın tarifini sizler için derledik.

05.07.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-09:24)

 

Görünümü ile kendine aşık edecek bir çorba olan pancar çorbası yapmak çok kolay. Siz de bu renkli görünümü sofralarınızda görmek istiyorsanız işte tarifi.

PANCAR ÇORBASI  

Malzemeler; 6 adet orta boy pancar, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı labne peyniri, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber. 

Yapılış aşaması; Bol suda yıkayıp gerekiyorsa üzerlerini fırçaladığınız pancarları kabuklarını soymadan tencereye koyun. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek kısık ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz ve oda sıcaklığında kısa bir süre beklettiğiniz pancarların kabuklarını kolaylıkla soyun. Haşlanmış pancarları iri parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuz ekleyerek mutfak robotuna alın. Azar azar su ekleyip püre haline getirin.

Püreden daha az kıvamlı yoğun bir çorba hazırlamak için ilave edeceğiniz su miktarını dikkatlice ayarlayın. Servisinde kullanmak üzere; yoğurt ve labne peynirini küçük bir kasede karıştırın. Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı, körpe pancar yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız krema ve taze çekilmiş tane karabiber dolaştırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal