Kabaklı Soğuk Çorba Nasıl Yapılır? Kabaklı Soğuk Çorba Tarifi

Yaz mevsiminin iki sevilen besini, kabak ve yoğurt... Kabaklı soğuk çorba nasıl yapılır? Enfe kabaklı çorba için malzemeler neler? Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak bu harika çorba tarifine bayılacaksınız. İşte yapılışı..

28.06.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-09:14)

Hem sağlıklı hem pratik nefis bir çorba tarifi... Yaz çorbaları arasında yerini alacak buz gibi bir lezzet... İşte kabakl yoğurt çorbası tarifi.

KABAKLI YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER: 

1 çay bardağı bulgur, 3 kabak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım demet dereotu (Kıyılmış), 1 yemek kaşığı badem (Küçük doğranmış), 2 su bardağı süzme yoğurt, 4 su bardağı ayran, 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş), 1 tatlı kaşığı pul biber, Tuz

HAZIRLANIŞI: 

Bulguru tencereye koyup 3 su bardağı su ilave edin. Yumuşayana dek haşlayın. Kabakları zar şeklinde doğrayıp zeytinyağında bademlerle beraber 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan indirip tuz, kıyılmış dereotu ve karabiber ilave edip  tatlandırın. Bulgurla beraber suyunu oda ısısında soğumaya bırakın. Ayran ile yoğurdu ayrı bir kasede iyice karıştırın. Kalan tüm malzemeyi bulgurlu suya katın. Karıştırıp buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal