Ağız Kokusu (Halitosis) Nedir?

Ağızda var olan rahatsız edici koku birçok insanın sorunu olabilir. İletişimi de sekteye uğratan bu ağız kokusu (halitosis) nasıl geçer? Ağız kokusu tedavisi nasıl yapılır?

19.06.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-14:35) Ağız Kokusu (Halitosis) Nedir?

Sosyal hayatınızda sorun yaşatan bu ağız kokusunun iki başlığa ayırabilirz. Patolojik ve fizyolojik olmak üzere ikiye ayrılır.

FİZYOLOJİK AĞIZ KOKUSU

Ağız kokusunu hastalık olarak tanımlamak zordur. Sabah uyandığınızda sindirim kanalında biriken gazlar ve dil sırtında üreyen bazı bakteriler ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Bu tip ağız kokusunu şöyle giderebilirsiniz; Dil sırtını güzel bir şekilde fırçalamak ve sakız çiğnemek gibi basit çözümlerle bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

PATOLOJİK AĞIZ KOKUSU

Bu tip ağız kokusu çeken bireyler doktora gitmek istemeyebilirler. Patolojik ağız kokusunun nedenleri; Sinüs ve akciger enfeksiyonları olabilir, böbrek yetmezliği çekenler, şeker hastalığından müzdarip olanlar ve metebolizması düzenli çalışmayanlar bu ağız kokusunu yaşayabilirler.

AĞIZ KOKUSU TEDAVİSİ

Dişlerinizi düzenli fırçalayın ve dişetlerinize gereken bakımı gösterin. Diş ipi kullanabilirsiniz. Eğer ağızınızda protez varsa kontrol ettirebilirsiniz. Yemek yerken lokmalarınızı iyi çiğneyin ve vücudumuzun bel kemiği olan su tüketimine daha fazla özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal