Ağız İçi Yarasına Ne İyi Gelir?

Ağız içi yarasına ne iyi gelir? Son derece sık bir şekilde karşımıza çıkan ağız içi yaraları, genellikle çok uzun bir süre boyunca ilgili alanda kalmaz. Ancak aralarında inatçı olanlar da vardır. Aft olarak da bilinen bu yaraların nasıl geçeceğini yazımızda bulabilirsiniz.

08.06.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-16:21) Ağız İçi Yarasına Ne İyi Gelir?

Ağız içi yarasına ne iyi gelir? Son derece sık bir şekilde karşımıza çıkan ağız içi yaraları, genellikle çok uzun bir süre boyunca ilgili alanda kalmaz. Ancak aralarında inatçı olanlar da vardır. Aft olarak da bilinen bu yaraların nasıl geçeceğini yazımızda bulabilirsiniz.

Ağız İçi Yara Nedir?

Ağız içi yara hem yiyeceklerin hem de içeceklerin belli bir süre bulunmuş olduğu ağız için mukoza kısmında görülen değişik lezyonlardır. Bunların tam olarak nerede çıktığı konusunda bir kesinlik yoktur. Yani başta iç dudak olmak üzere her yerde görülmesi mümkündür. Özelikle iç yanak alanında çok sık kendisini belli eder. Bazen oval olacağı gibi bazen ise daha karmaşık şekillere sahiptir. Her ne olursa olsun rahatsız edici bir durumdur. Bundan dolayı tedavi yollarını çok iyi bilmek gerekir.

Ağız İçi Yara Neden Ortaya Çıkar?

  • Ağız için yaraların ortaya çıkmasının nedenleri içinde bağışıklık sisteminin güçsüz olması ilk sırada yer alır.
  • Vitamin eksikliği de bu durumun sebeplerindendir.
  • Bunun yanı sıra özellikle çok stresli olunan anlarda ağız yarası görülür.
  • Nadir de olsa bu durum, ağız kanserinin de nedenleri içinde yer alır.

Ağız İçi Yaralara Ne İyi Gelir?

Ağız içi yarasına ne iyi gelir sorusunun işte yanıtı;

  • Bunun için genellikle bitkisel kökenli olan birtakım ürünlerin kullanımı her daim tavsiye edilir. Dut şurubu bunların başında gelir. İlk olarak bunu bir kaba dökün. Daha sonra pamuğu içine batırın. Hemen sonrasında yaranın üstüne sürmek yeterlidir. Bu şekilde özellikle iyileşme süresi çok daha kısa bir hale gelir.
  • Ağız içi yarasına çözüm arayanlara önerebileceğimiz bir diğer şey ise karanfildir. Son derece güzel olan bir kokusu vardır. Bunun yanı sıra ağrılı olan yaranın bu durumuna son verir. Bunu hafifletir. Aynı zamanda antibakteriyel bir özelliği de vardır. Kullanımı çok basittir. Klasik bir şekilde çiğnemek yeterlidir. Günde birkaç defa olacak şekilde bunu yapın.
  • Günlük yaşam içinde en çok kullanılan ürünlerin başında gelen limon, aynı zamanda ağız içi yaralarının iyileştirilmesi için de tercih edilir. Bunu tüketmek çok mantıklı olacaktır.
  • Maydanoz çiğnemek, ağız için yaralarıyla mücadele hususunda son derece etkili bir yöntem olarak dikkat çekmekte. Bunun miktarını iyi ayarlamak lazım. İçeriğinde yer alan demir sayesinde yaranın iyileşmesi oldukça hızlı olacaktır. Bu durum elbette büyük bir avantaj olarak dikkat çekiyor.
  • Ağız içi yaralarını giderebilmek için en bilinen yollardan birisi olan tuzlu su kullanımından da bahsetmek lazım. Bunun diğer adı gargara olarak bilinir. İlk olarak bir bardak su içine tuz koyulur. Daha sonra bu karıştırılır. Ardından da gargara suretiyle işlem uygulanır.

Ağız içi yarasına ne iyi gelir sorusunun yanıtı bu şekildedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal