Aft'a Ne İyi Gelir?

Aft nedir? Aft'a ne iyi gelir? Aft nasıl ortaya çıkar? Aft'la ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için hazırladık.

08.06.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 26.05.2021-14:29)

Aft nedir? Afta ne iyi gelir? Toplumun yüzde 20'lik bir kısmının hayatında en az bir kere karşı karşıya kalmış olduğu ve en basit tabiriyle ağız içinde çıkan yara demek olan aft, son derece rahatsız edici bir durum. Birçok kişi ise bunun nasıl geçeceğini çok merak ediyor. Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Toplumun yüzde 20'lik bir kısmının hayatında en az bir kere karşı karşıya kalmış olduğu ve en basit tabiriyle ağız içinde çıkan yara demek olan aft, son derece rahatsız edici bir durum. Birçok kişi ise bunun nasıl geçeceğini çok merak ediyor. Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

AFT NEDİR?

Aft; insanların ağzının mukoza bölümünde, farklı görünüm ve boyutlarda olan bir ülserdir. Bunun aynı zamanda bir lezyon olduğunu hemen ifade etmek lazım. Çok farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Rengi ve ebatları ise farklılık gösterir. En fazla görülmüş olduğu yer yanağın iç kısmıdır. İç dudak bölümünde de olabilir. Yuvarlak ve oval olanları son derece yaygındır.

AFT NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

En çok merak edilen bu sorunun yanıtı ise şöyle;

- Aftın nedenleri içinde hijyenin ikinci plana atılması var.

- Depresyon ve stres gibi durumlar aftın ortaya çıkmasına neden olmakta.

- Hem aşırı soğuk hem de aşırı sıcak olan yiyecekler de aftın nedeni.

AFT'A NE İYİ GELİR?

Afta ne iyi gelir diyenler için şu yöntemler her daim işe yarar;

- Tuzlu su birçok farklı sorunda en çok kullanılan yöntemlerin başında gelir. Bu durum aft için de geçerlidir. Yapılacak olan şey basit ve o da hazırlanmış olan tuzlu su ile ağız içinde gargara gerçekleştirmek. Bunu günde 2 kere 3 defa yapmak yeterli olacak.

- Afta karşı izlenecek olan yol içine ayva da geliyor. Özellikle sonbahar geldiği zaman en çok yenilen meyvelerin içinde bulunan bu ürünü güzel bir şekilde kesin. Daha sonra aftın olduğu yerin üstüne bastırın. Ovma şeklinde işlem yaparak sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

- Afta iyi gelen bitkiler içinde her daim maydanoz da bulunuyor. Son derece doğal olan bu üründe özellikle demir elementinin yer alması kullanan kişiye büyük bir avantaj sağlıyor. Bunu çok güzel bir biçimde çiğnemek aftın geçmesini sağlar.

AFT yarasına iyi gelen bitkiler

- Bunun yanı sıra limon, en çok tüketilen ve aft ile mücadele konusunda en iyi olan ürünlerin içinde her daim öne çıkar. Çünkü bunun asidik olan bir yapısı var. Bu da aft üstünde kısa bir zaman dilimi içinde olumlu etki yapmasını sağlıyor.

- Karanfil kullanımı son derece yaygın olan bir işlemdir. İki farklı açıdan avantaj sağlar. Bunların başında acının hafifletilmesi gelir. Bunun yanı sıra ağzın içindeki bakterilerin öldürülmesi bu şekilde çok zor değildir. Çiğneme yoluyla tüketimini yapmak mantıklıdır.


- Afta çok iyi gelen şeyler içinde son olarak dut şurubunun da olduğunu hemen söyleyelim. İlk olarak içine pamuk bastırın ve daha sonra bunu yaranın bulunduğu yere dikkatli bir biçimde sürün. Böylelikle en kısa zaman dilimi içinde iyileşme ortaya çıkmaya başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal