1 tıkla glutensiz ekmek kapınızda

Ömür boyu glutensiz besin tüketme zorunda olan çölyak hastalarının en büyük sorunu glutensiz ürün bulabilmek. e-ekmek.com 100’ün üzerinde glutensiz ürün çeşitliliğiyle bir tık’la istenilen ürünü Türkiye’nin her noktasına ulaştırıyor.

30.03.2016-22:17 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 1 tıkla glutensiz ekmek kapınızda

Çölyak hastalarının glutensiz ürün bulamama sorununa e-ekmek.com çözüm oldu. Netfa Elektronik Ticaret A.Ş. tarafından hizmete sunulan e-ekmek.com internet sitesinde 100'ün üzerinde glutensiz ürün müşterilerin beğenisine sunuluyor.

ÖMÜR BOYU GLUTENSİZ BESİN

Çölyak hastalarının ömür boyu glutensiz besin tüketme zorunda olduklarını söyleyen Netfa Elektronik Ticaret A.Ş. Yöneticisi Barış Şeker, “Çölyak Hastalığı mide, ince bağırsak ve kalın bağırsakta genetik olarak hassas kişilerde ortaya çıkan ve ince bağırsağı etkileyen hayatboyu devam eden durumdur.

Gluten ince bağırsağın çeperine zarar vererek gıdalardan yeterli besinleri almasına engel olur ve beslenme eksikliğine benzeyen bir rahatsızlığa yol açar. Çölyak hastalığının tedavisi ömür boyu sıkı bir glutensiz diyet takip etmektir" dedi.

HER YAŞTA ORTAYA ÇIKABİLİR

İşlenmiş gıdaların gluten içerebileceğini belirten Şeker, “Çölyak hastalığı en yaygın kronik bağırsak hastalığıdır ve henüz çok iyi bilinmemektedir. Uzun yıllar boyunca bir çocuk hastalığı olarak bilinmiştir. Şimdi çölyak hastalığının her yaşta ortaya çıkabileceği açıkça bilinmektedir.

Yetişkinlerde teşhis edildiğinde tam tedavi zor olabilir. Bazı gıdalar doğal olarak glutensizdir. Çünkü içerisinde hiç buğday, çavdar, arpa veya yulaf yoktur. Örneğin tüm taze etler, balık, peynir, yumurta, süt, meyve ve sebzeler glutensizdir. Ancak bu gıdalar işlendikten sonra veya başka gıdalarda muhteviyat olarak kullanıldıktan sonra buğday veya diğer glüten içeren tahılların üretim sırasında eklenmemiş olduğuna dikkat edilmelidir" diye konuştu.

Tüketimde titiz davranılmalı


Glutensiz besinlerin tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, “Günlük alışkanlıklarda bazı değişiklikler yapılması gerekecektir. Glutensiz beslenmenin ne demek olduğu evdeki her ferde anlatılmalıdır. Mutfağınız büyükse bazı şeyleri organize etmek daha kolay olacaktır.

Diğer gıdalarla karışmasını engellemek için diyet ürünlerini ayrı bir çekmecede saklamak gerekir. Ne normal ekmekle glutensiz ekmeği aynı ekmek tahtası üzerinde kesin ne de bıçağı yıkamadan kullanın. Temizlik bezlerini sık sık değiştirin; masayı temizlerken üzerinde ekmek kırıntıları kalmış olabilir. İki ayrı tencere ile yemek yaparken iki ayrı kaşık kullanmayı unutmayın" uyarısında bulundu.

Her çeşitten ürün mevcut

Glutensiz besin satışı tek firma olduklarını vurgulayan Şeker, “Glutenli besinin üretildiği fırında glutensiz besin üretilemez. Bu alanda Türkiye'nin sadece glutensiz ürün satışı yapan tek firnasıyız. Fırınımızda ekmek, un, kurabiye, irmik başta olmak üzere 100'ün üzerinde glutensiz ürün üretiliyor.

2008'den bu yana satışını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi bir tıkla Türkiye'nin her yerine ulaştırıyoruz. Siparişlerde herhangi bir limit söz konusu değil, sipariş vermek için sadece www.e-ekmek.com sitesine girip seçtiğiniz ürünleri sepetinize ekleyip sipariş verebilirsiniz, dilerseniz telefonla siparişte verebilirsiniz detaylı bilgi ve telefonla sipariş için : 0212 492 0444 numaralı telefondan ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

Yerli üretim için yatırım yapacağız

Glutensiz besin ürünlerinin ağırlıklı olarak yurtdışından itahl edildiğini söyleyen Şeker, “Türkiye'de üretilen endüstriyel gıdaların yüzde 80'i glüten içeriyor. Dünya piyasasında glutensiz ürün açığı var. Satışa sunduğumuz ürünlerin çoğu ithal. Yerli ürün oranını artırmak için ilerleyen süreçte yatırım yapmayı düşünüyoruz. Yatırımlarımızla ürünlerimizde yüzde yüz yerli oranına ulaşmayı ve yurt dışına ihraç ederek ülkemizin dış ticaret hacmine de katkı vermeyi hedefliyoruz" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal