Saçlara mucize besin kekik suyu: kekik suyunun faydaları ve uygulanışı

Kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes saçlarının çok güzel görünmesini istemektedir. Saçların sağlıklı ve güzel görünmesi için uygulanabilecek farklı yöntemler de bulunmaktadır. Saçların üzerinde çevresel faktörler cinsiyet ve yaş gibi etkenlerde önemli bir yere sahiptir. Saçlarınız için kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden biri de kekik suyudur. İşte kekik suyunun saç üzerindeki faydaları…

13.07.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-16:40) Saçlara mucize besin kekik suyu: kekik suyunun faydaları ve uygulanışı

Saç bakımı yapmak oldukça önemli bir yere sahiptir. Saçların yapısını bozmadan daha sağlıklı ve canlı görünmesi için uygulanabilecek yöntemler merak ediliyor. Birçok derde deva olan kekik  saçlar için de oldukça faydalıdır. Kekik suyunun saçlar üzerindeki etkisine sizler için araştırdı. İşte kekik suyunun saç üzerindeki faydaları… 

Kekik suyunun saça faydaları nelerdir? 

Saç derisindeki zararlı ve olumsuz etkileri ortadan kaldırmaktadır, 

Saçların daha hızlı uzamasını sağlar, 

Saç ağırlaşmasına ortadan kaldırarak saç dengesini sağlar, 

Saçların daha hacimli ve  sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar, 

Kepek  problemi içinde önemli bir yere sahiptir,

Kekik suyu kan dolaşımını hızlandırırken saç köklerinin güçlenmesine sağlar ve saç dökülmesinin önüne geçer, 

Saç tellerini kalınlaştırır.

Kekik Suyu Saça Faydalı Mı

Kekik suyunun saç üzerindeki zararları nelerdir? 

Birçok alanda kullanılan bitkisel tedavi  yöntemlerinin başında yer almaktadır. Saç üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan kekik suyunun herhangi bir olumsuz duruma neden açtığı görülmemiştir. Kekik suyu saçlar üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Ancak kişilerin alerjisi olması durumunda kekik suyu kullanmaması önerilir. 

Kekik suyu saç rengini açar mı? 

Kekik suyu ile birbirinden kolay tarifler yapabilirken saçlarınızın bakımını da yapmış olacaksınız. Özellikle kadınlar için önemli bir nokta olan saç bakımında neler yapılabileceği de araştırılmaktadır. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte saç rengini açmak isteyen birçok kişi kekik suyunun saç rengini açıp açmadığını merak ediyor. 

 Kekik suyu ile basit bir şekilde saç renginizi açabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 6 bardak Kaynamış su içerisine 4-5 tane taze kekik atarak demlenmesini bekleyin. Daha sonra demlenen bu çay ile saçınızı yıkayarak güneşe çıkabilirsiniz. Bu yöntemi için saçınızı durulamaya gerek yoktur. Ayrıca kekiğin vücuttaki mikropları da öldürdüğü bilinmektedir. 

Kekik Saç Uzatır Mı

Kekik suyu saç dökülmesini önler mi?

Saç çevresel faktörlerden etkilenen bildiği gibi saça uygulanan ısı ya da boya işlemlerinden de fazlasıyla etkilenmektedir. Ayrıca iklim değişikliği ve beslenme düzeniniz de saç dökülmesini etkileyen önemli faktörlerdendir. Kekik içerisinde yer alan A, K, E, B ve C vitaminleri saçı besleyerek dökülmesinin önüne geçmektedir. Kekiği hem besinler arasında tüketerek hem de saçınıza uygulayarak etkili sonuç elde edebilirsiniz. 

Kekik suyunun saç uzatma etkisi var mı? 

Birçok derde deva olan kekik saç üzerinde de olumlu sonuçlar almanızı sağlar. Saç uzamasına etkileyen en önemli faktörlerden biri sağlıklı saçlara sahip olmaktır. Kekim hem sofralarınızda hem de kişisel bakımınız da kullanabilirsiniz. 1 litre su içerisine  3-4  dal atacağınız taze kekik ile elde edeceğiniz kürü saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Kekik saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saçların daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. Aynı zamanda dökülmeyi de önleyerek saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal