Rusya'nın turizm rehberliği yazısında dikkat çeken detay: Türkiye bu alanda rakipsiz!

Rusya Tur Operatörleri tarafından paylaşılan bir yazıda, ülkemizin turizm sektöründe rakipleriyle arasında fark olduğu ve Rus turistlere yönelik tutum adına “mükemmel” ifadesi yer aldı.

14.05.2022-14:35 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-14:35) Rusya'nın turizm rehberliği yazısında dikkat çeken detay: Türkiye bu alanda rakipsiz!

Türkiye, iki yıllık aranın ardından bu yaz turizmi için büyük hazırlıklar yaptı. Yaz mevsimine giderek yaklaştığımız bu günlerde Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) "2022'de Türkiye'de tatil hakkında 6 soru ve cevabı" konulu bir yazı yayımladı. Söz konusu yazıyla Rus turistler bir rehbere sahip olmuş olacak. Ülkemizde koronavirüs tedbirleri, Ruslara karşı sergilenmesi gereken tutum, ödeme şekli, uçuş vakti, yaz tatilinin Türkiye'de yapılıp yapılmaması gibi konulara cevaplar verildi.

"Yaz tatiliniz için Türkiye'yi mi seçmelisiniz?" sorusuna dair, durumun daha önce de olduğu şekilde seyahat tercihleriyle, koşullarla ve bütçeyle alakalı olduğu aktarıldı.

Türkiye rakipsiz yorumu

Öte yandan mevcut uluslararası kısıtlamalar bağlamında Türkiye'nin rakiplerin büyük farklarının olduğuna vurgu yapıldı. Tatil bölgelerinden görsellerin yer aldığı yazıda, hem Rusya hem de Türkiye merkezli ulaşım ağlarının, koronavirüs kısıtlamalarının olmayışının, ılık deniz ve her şey dahil tatil seçeneklerinin olduğuna vurgu yapıldı.

Rus turistlere karşı tutum mükemmel

Rus turistlere karşı davranıştan "mükemmel" ifadesi kullanılarak, Mir kartlarıyla ödeme rahatlığı ve Mayıs ayından Kasım ayına kadar pek değişmeyen hava garantisiyle uzun yaz tatillerinin yapılabileceğine vurgu yapıldı.

Rusya'nın turizm rehberliği yazısında dikkat çeken detay: Türkiye bu alanda rakipsiz!

Mir, Rusya Merkez Bankası'nın kurduğu ulusal ödeme sistemi olarak biliniyor.

Otellerde koronavirüs kısıtlaması bulunmuyor

Öte yandan, Türkiye'de koronavirüs vakalarının düşük seviyelerde devam ettiği belirtildi. Bir otel görevlisi, "Otellerimizde neredeyse hiçbir koronavirüs kısıtlaması yok. Sadece masalar arasındaki mesafe için küçük gereksinimler korundu. Türk otellerinin 'güvenlik sertifikası' devam ediyor, ancak bu sadece yüksek düzeyde temizlik ve hijyenin bir teyidi." ifadelerini kullandı.

Şezlonglar pandemi öncesi gibi normal

Yine aynı metnin ileriki bölümlerinde, "Otelin hiçbir yerinde maske zorunlu değil. Plajdaki şezlonglar pandemi öncesi gibi normal. Dezenfektanlar ve sosyal mesafe ile ilgili neredeyse tüm hatırlatmalar kaldırıldı." 

Ruslara karşı olumsuzluk görmedik

"Mağazalarda, kafelerde Rus turistlere karşı tutumda hiçbir değişiklik fark edilmedi. Olumsuzluk, zorbalık, kaba bakış yok. Böyle bir şey görmedik." ifadeleri kullanıldı.

Rus hava şirketlerinin ortalama bir yolculuğunda Moskova'dan Antalya'ya bir yolculuğun 5.5 saat sürdüğü belirtildi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal