Bu bayram bereketli geçecek: Turizmde 10 milyar liralık gelir beklentisi!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala turizm sektörü yoğun talepten mutlu. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında ilgi artsa da, turizmciler Türkiye’nin dört bir bölgesinde hareketliliğin artacağına vurgu yapılıyor. 2 milyon turistin Ramazan Bayramı'nda tatile gelmesiyle turizmciler, 10 milyar liralık bir kazanç oluşacağını düşünüyor.

29.04.2022-16:20 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-16:20) Bu bayram bereketli geçecek: Turizmde 10 milyar liralık gelir beklentisi!

Ramazan Bayram'ına artık sayılı günler kalmışken bayram için yapılan tatil hazırlıkları da neredeyse bitti. Tüketicilerin Akdeniz ve Ege kıyılarına ilgisinde büyük artış yaşanırken, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu da talebin yüksek olduğu yerler arasında bulunuyor.

2 milyon turist yola çıkıyor!

Özellikle pandemi döneminde devreye alınan birçok yasağın geri alınması, 2 seneden uzun süredir sınırlamalardan bunalan vatandaşın tatile pozitif bakmasını beraberinde getirdi. Turizm sektörü temsilcilerinin düşüncelerine göre bu bayram tatili sürecinde gerçekleşen satışlar pandeminin henüz başlamadığı 2019'u da geçti.

Bu bayram bereketli geçecek: Turizmde 10 milyar liralık gelir beklentisi!

Koronavirüs zamanında zor zamanlar geçiren turizmciler de oldukça heyecanlı. Ortaya konan rakamlar turizmcileri de sevindirmiş durumda. 

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda; 2 milyon kişi büyük turizm akınına katılım sağlayacak. Bayramda oluşacak ekonomik kazancın ise 10 milyar lira olacağı düşünülüyor.

Esnafın beklentisi

Söz konusu hesaplar yapılırken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu da yaptığı hesaba göre toplam bayram cirosunun 25 milyar lira olacağı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal