2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ücretsiz olacak mı? Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

Ramazan Bayramı’nın başlamasına kısa bir süre kala otoyollar ve toplu taşıma araçlarının ücretli olup olmayacağını merak ediyor. 2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ücretsiz olacak mı? Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

29.04.2022-16:11 - (Son Güncelleme: 02.05.2022-15:36) 2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ücretsiz olacak mı? Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

Her sene olduğu gibi 2022 yılında da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ile otoyolların ücretsiz olup olmayacağı gündemde yer alıyor. Bayram tatili hazırlıklarına devam eden vatandaşların aklında ‘’2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ücretsiz olacak mı? Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?’’ gibi sorular dolaşmaya devam ederken konu hakkında bir son dakika gelişmesi yaşandı.

2022 Ramazan Bayramı'nda otoyollar ücretsiz olacak mı?

bayramda otoyollar ücretsiz mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bayramda ücretsiz olacak olan köprüler ve otoyollar şu şekilde:

Ramazan bayramı tatili kapsamında 30 Nisan Cumartesi saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişleri ücretsiz olacak. Fakat ücretsiz olacak olan otoyollar içerisinde ‘yap-işlet-devret’ modeliyle inşa edilen otoyollar yer almayacak. Bu modeldeki otoyollar arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu, Osman Gazi Köprüsü, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu ve Ankara Niğde Otoyolu bulunuyor.

Bayramda toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

2-3-4 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı’nda İETT, Marmaray, metrobüs ve tramvaylar ücretsiz olarak hizmet verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal