Rusya'nın Serbest Bıraktığı Ukraynalı Esirlerin Karantina Süresi Doldu

Rusya’nın serbest bıraktığı ve coronavirüs dolayısıyla tecrit altına alınan Ukraynalı esirlerin 2 haftalık karantina süreci bitti.

02.05.2020-13:39 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-13:38) Rusya'nın Serbest Bıraktığı Ukraynalı Esirlerin Karantina Süresi Doldu

Rusya’nın serbest bıraktığı ve coronavirüs dolayısıyla tecrit altına alınan Ukraynalı esirlerin 2 haftalık karantina süreci bitti.

Ukrayna'da Donetsk Valisi Pavel Krilenko açıklamasında, Rusya’nın 16 Nisan'da serbest Ukraynalı esirlerin coronavirüs dolayısıyla tecrit altına alınan Ukraynalı esirlerin 2 haftalık karantina sürecinin bittiğini dile getirdi.

Vali Krilenko, "Ülkemize getirilerek karantinaya alınan vatandaşların karantina süresi dolmuştur. Kendilerine yapılan coronavirüs testi negatif çıktı" ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRECEKLER

Tecrit süreleri sona eren serbest esirlerden kimisinin psikolojik olarak iyi olmadığını kaydeden Pavel Krilenko, "Vatandaşlarımızdan ikisi evlerine döndü ancak birçoğuna işinde uzman ekipler tarafından tıbbi ve psikolojik rehabilitasyon tedavisi uygulanacak. Masrafları devlet tarafından karşılanacak. Bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olup onlara yardım eden sağlık personeline de çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu, Ukrayna, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla 9 Aralık 2019 tarihinde Paris'te düzenlenen "Normandiya Dörtlüsü" formatındaki görüşmede, Ukrayna ile Rusya Federasyonu esir takası hususunda 'herkese karşı herkes' kaydıyla mutabık kalmıştı.

Diğer taraftan, Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülke çapında virüs tespit edilen kişi sayısının 11 bin 411'e, ölü sayısının ise 279'a yükseldiğini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal