Rize'de Muhtar Drone İle Maske Dağıtıyor

Rize Çayeli Derecik Köyü Muhtarı Ramazan Küçüksarı, teknolojiyi kullanarak temassız bir şekilde maske dağıtımı yaptı. Köylüler drone ile dağıtılan maskeleri görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

14.05.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-14:00)

Ülkemizde etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle muhtarlar da üzerlerine düşen görevleri yapıyor. Özellikle Rize'nin Çayeli ilçesi Derecik köyü muhtarı Ramazan Küçüksarı da bu kapsamda önlemlerini aldı. Köyün 6 girişinin 5'ini kayalarla kapatan Küçüksarı, tek girişte de özel koruyucu elbise giyerek girip çıkış yapanların ateşini ölçtü ve maske dağıttı. Öte yandan bunları da not etti. 

Köydeki vatandaşlara da maske dağıtımı yapan Küçüksarı, teması engellemek için de drone kullanıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Küçüksarı, "Herkes bir şeyler düşünüyor ama herkesin bir şeyler düşündüğü yerde Rizelinin bir şey daha düşünmesi gerektiğini düşündüm. İnsanlar tarlada çalışırken fark etmeden sosyal mesafe ve izolasyonu ihmal etmişler. Bizler de izolasyonu koruması adına drone ile onlara maske ulaştırıyoruz. Halkımız şaşkınlık yaşıyor ama bu salgının henüz bitmediğini göstermiş oluyoruz." dedi.

"GÜZEL BİR HİZMET OLDU"

Muhtara drone kullanımında yardımcı olan yeğeni Cabir Küçüksarı ise "Bir ara manzara çekmek için uçuş yapıyorduk. Muhtar 'Bununla maske gönderebilir miyiz?' diye sordu. Ben de 'neden olmasın, deneyelim' dedim. Drone'a bir çanta monte ettikten sonra köy sakinlerine maske ulaştırmaya başladık. Bence gayet güzel bir hizmet oldu." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal