Bakan Yerlikaya son operasyonu açıkladı: 16 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen Kalkan-21 adlı operasyon kapsamında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.

05.05.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 05.05.2024-09:45) Bakan Yerlikaya son operasyonu açıkladı: 16 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Muğla ve Adana’da gerçekleştirilen 'Kalkan-21' operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Operasyon kapsamında 12 kişi tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı alındı" ifadelerini kullandı.

16 organizatör yakalandı

Bakan Yerlikaya, ülkenin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadelesine kararlılıkla devam edileceğini vurgulayarak, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan kaçakçılara karşı mücadelemiz aralıksız sürüyor. Muğla ve Adana'daki operasyonlar sonucunda, göçmen kaçakçılığına karışan 16 organizatörün yakalanması, güvenlik güçlerimizin başarısını gösteriyor. Bu süreçte Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalar büyük önem taşıyor. Muğla ve Adana'daki operasyonlarla birlikte toplamda 16 organizatör yakalandı, bu da ülkemizin sınırlarını koruma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor" dedi.

Bakan Yerlikaya son operasyonu açıkladı: 16 kişi yakalandı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal