Vatandaşa araç satmayıp stok yapıyorlardı: Sektörde gelecek iki yıl için kötü haber

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, otomobil sektöründe ilave tedbirlerin gelmesi durumunda önümüzdeki aylarda da yavaşlama yaşanacağını ifade etti.

06.05.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 06.05.2024-17:25) Vatandaşa araç satmayıp stok yapıyorlardı: Sektörde gelecek iki yıl için kötü haber

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) verilerine göre, 2024 Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarında önemli bir daralma yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine göre yaşanan düşüş yüzde 22,3 olarak kaydedildi. Otomobil pazarında daralma yüzde 20,61 seviyesinde gerçekleşirken, hafif ticari araç pazarında ise bu oran yüzde 28,6 olarak belirlendi.

Sektörde gelecek iki yıl için kötü haber

Haber7’de yer alan habere göre; ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektördeki yavaşlamanın öngörüldüğünü vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: 

Vatandaşa araç satmayıp stok yapıyorlardı: Sektörde gelecek iki yıl için kötü haber

"Sektör temsilcileri olarak bu durumu bekliyorduk. İlk 3 ayda satışların yaklaşık yüzde 40-50'si ÖTV muaf araçlardan oluşuyordu. Haziran ayı da Kurban Bayramı nedeniyle 'kısa ay' olacak. Bu nedenle mayıs ayı sonuçları, bu yılın pazarının nasıl şekilleneceği konusunda önemli bir değerlendirme yapılacak. Şu anda mevcut uygulamalara ek tedbirler gelirse, pazar hızında daha ciddi bir düşüş olabilir. Önümüzdeki aylarda yavaşlamanın devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu noktada 2024 ve 2025 yıllarının sektör için kolay olmayacağını düşünüyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal