Ramil Guliyev: ‘Çin'den Sonra Kendimi Kötü Hissettim’

Avrupa ve dünya şampiyonu Fenerbahçeli milli atlet Ramil Guliyev, ağustosta Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşmesi amaçlanan Avrupa Şampiyonası'nda unvanını sürdürmek istediğini belirtti.

22.04.2020-08:30 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-08:21) Ramil Guliyev: ‘Çin'den Sonra Kendimi Kötü Hissettim’

Şu sıralar kampta olduğu Antalya'nın Belek ilçesinde, Turkcell'in Türk sporunu desteklemek için yaptığı çatı projesi “TURKSPORU”nun Instagram resmi hesabından yapılan canlı yayına konuk olan Ramil Guliyev, Avrupa Şampiyonası'nın ciddiyetini vurguladı.

Bütün dünyayı saran yeni tip coronavirüse (Covid-19) salgınına karşın şampiyonanın düzenleneceğine inandığını ve çalışmalarını buna göre devam ettirdiğini söyleyen milli atlet, "Eğer riskli bir durum olursa bizi kimse Paris'e çağırmaz. Bize şöyle bir bilgi verdiler. Eğer olursa biz oraya gittikten sonra özel bir otobüs ayarlayacaklarmış. Dışarıya çıkıp gezemeyeceğiz. Sporcularla personel aynı yerde kalacak. Dışarıdan kimse içeriye giremeyecek ve içeriden kimse dışarıya çıkamayacak. Minimum personel görev yapacakmış. Olursa bile bu şartlarda olacakmış. Ayrıca böyle bir durum olursa bizi oraya özel uçakla götürürler diye düşünüyorum. Ağustosta Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağına inanıyorum. Bizim için öncelik Avrupa şampiyonluğunu korumak. Önemli olan unvanı korumak. Derece ne kadar hızlı olursa o kadar iyidir." ifadelerini kullandı.

‘ÇİN'DEN SONRA KENDİMİ KÖTÜ HİSSETTİM’

Geçtiğimiz senenin kendisi için çok yoğun geçtiğini ve bu aşamada ciddi bir rahatsızlık yaşadığını aktaran Guliyev, cümlelerine şu şekilde devam etti:

"Doha'dan gelirken rahatsızlık hissettim. Doha'dan sonra Japonya'da yarışa gittik. Ondan sonra da Çin'e gittim. Kısa zamanda üst üste ülkelere gittiğim için Çin'den sonra kendimi kötü hissettim. Organizasyon komitesinin baş doktoruna müracaat ettim. Vücudumda virüs olduğunu, bu virüse karşı ilaç olmadığını ve beklemem gerektiğini söyledi. Mayısın son haftası gibiydi. Her gün daha kötüleştim. 38,5-39 derece ateşim vardı. Yarışamadan eve döndük. İstanbul'a geldikten sonra doktora gittim. Virüs akciğere inmişti. Sonra virüs gitmiş ama bakteriyel bir hastalık başlamış. Bu süreçte antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. O antibiyotik sebebiyle performans açısından zorluk çektim."

‘YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ DENİYORUZ’

Ramil Guliyev, olimpiyatların ileri bir tarihe alınmasının sonrasında hocasıyla yeni bir antrenman sistemi denediklerini kaydetti.

Olimpiyat antrenmanlarının hepsini eski sistemlerine göre sonlandırdıklarını fakat olimpiyatların ileri bir tarihe alınmasıyla kendilerine böyle bir şans doğduğunu söyleyen Guliyev, "Belki de olimpiyatların ertelenmesi iyi oldu. Antrenörüm yeni bir çalışma sistemi yapabileceğimizi söyledi. 'Şu an farklı şeyler deneyebiliriz.' dedi. Antrenman programımızı yeniledik ve şu anda deniyoruz. Çalışmaları biraz farklı yapıyoruz. Sonucuna da ağustos ayında bakacağız." şeklinde konuştu.

200 metrenin dışında her yıl 100 metrede koştuğunu vurgulayan 29 yaşındaki atlet, kariyerinde aldığı en zor kararın ülke değiştirmek olduğunu dile getirdi.

Bu seviyelere çıkmasında Fenerbahçe Kulübünün önemine de dikkat çeken Guliyev, geçmişe gitse de aynı sporu yapmak isteyeceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal