Ramazan Bayramının ardından kırmızı ete tekrar zam geldi: Kıymanın kilosu 150 liraya çıktı!

Geçtiğimiz aylarda yükselen kırmızı et fiyatlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ramazan Bayramında düzenleme gelmişti. Bayramın bitmesiyle beraber ete tekrardan zam geldi ve kıymanın kilosu 150 lira civarında.

16.05.2022-11:03 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-12:00) Ramazan Bayramının ardından kırmızı ete tekrar zam geldi: Kıymanın kilosu 150 liraya çıktı!

Ramazan Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte kırmızı et fiyatlarına tekrardan zam bir zam daha geldi. Kırmızı et fiyatlarının 40 lira birden artmasıyla sonucu kıymanın fiyatı 150 liraya pirzolanın fiyatı ise 200 liraya dayanmış durumda.

Ramazan Bayramının ardından kırmızı ete tekrar zam geldi: Kıymanın kilosu 150 liraya çıktı!

Gıda fiyatlarında son zamanlarda yaşanan büyük artışlar vatandaşın aklından bir an olsun kaybolmuyor. Kırmızı et fiyatına geçen aylarda gelen yüzde 48 oranında zamdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı süresince ucuz etin vatandaşa daha rahat ulaşabilmesi adına talimatta bulunmuştu. Ramazan ayının sona ermesiyle beraber kırmız et fiyatlarına yeni bir zam daha yapıldığı açıklandı.

Kıymanın kilosu 150 liraya yükseldi

Ramazan ayından önce zam üstüne zam yapılan kırmızı et fiyatlarına tekrardan yeni zam geldi. Et fiyatları bir ayda 40 lira birden yukarı fırladı. Yapılan yeni zamla beraber dana kıymanın kilosu 150 liraya, bonfilenin kilosu 210 liraya, kuşbaşı 160 liraya, antrikot ve kuzu pirzolanın kilosu ise 200 liraya kadar yükseldi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal