Premier Lig Kulübü Newcastle Satıldı!

İngiltere Premier Lig'de uzun zamandır tartışılan satın alma toplantıları sonuca verdi. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Newcastle United'ı 300 milyon pound bedelle satın aldı.

20.04.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-17:30) Premier Lig Kulübü Newcastle Satıldı!

Futbolda önemli bir yatırım yapmayı planlayan ve İngiltere Premier Lig’e hedefin çeviren Prens Salman liderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Newcastle United ile gerçekleşen toplantılarda sona geldi.

İngiltere Premier Lig’de ilk olarak Manchester United’ı almak isteyen ancak 3 milyar poundluk teklife rağmen olumsuz cevap alan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu hedefini bir başka İngiliz temsilcisi Newcastle United’a çevirmişti. Futbol camiasının aylardır dikkatle takip ettiği satın alma işlemleri sonunda tamamlandı.

DEĞERİ 2.5 MİLYAR TÜRK LİRASI

The Times’ta yaptığı habere göre; Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Newcastle United’ın sahibi iş adamı Mike Aasley’e 300 milyon poundluk bir teklif sundu ve taraflar anlaşma sağladı. Neredeyse 2.5 milyar Türk Lirası ederindeki bu anlaşma tarafların el sıkışması sonrası resmen kesinleşmiş oldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal