Pendik'te iki baklavacı kardeş hamile kadının bulunduğu araca saldırmıştı, 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor!

Aracın aynalarını tekmeleyerek kıran kardeşeler olayın ardından göz altına alınarak adli makamlarca tutuklanmışlardı. Haklarında 3 ayrı suçtan 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

15.06.2022-15:37 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-15:37) Pendik'te  iki baklavacı kardeş hamile kadının bulunduğu araca saldırmıştı, 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor!

İstanbul Pendik'te 6 Temmuz 2019 tarihinde yaşanan ve saldırıya uğrayan Ayfer Bahçıvan telefonuyla kaydetmişti. Seydioğlu Baklava'nın sahipleri olan Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, kendilerine yol vermedikleri gerekçesiyle Bahçıvan çiftinin otomobilinin önünü keserek arabada 7 aylık hamile olan Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan'a saldırmışlardı. Aracın aynalarını tekmeleyerek kıran kardeşeler olayın ardından göz altına alınarak adli makamlarca tutuklanmışlardı. Haklarında 3 ayrı suçtan 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

‘Hürriyeti tahdit'

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Hüseyin Sel ile Hasan Sel yer aldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Sanık Hüseyin Sel, müştekilerin kendi aracına arkadan çarptığını ifade ederek kimsenin otomobilinin önünü kesmediğini dile getirdi. Sanık Hüseyin Sel, yaşanan olay ile alakalı savunmasında, “Her insan gibi ben de arabama kast ya da taksirle dahi olsa arkadan çarpıldığında inip, çarpan şahısla konuşmak istedim. Müştekilere yönelik herhangi bir haksız eylemim bulunmamaktadır. Abime yönelik ise engelleyici ve önleyici davranışlarda bulundum. Sözlerimle, abimin davranışlarını önlemeye çalıştım. Abimi uyararak davranışlarını engellemeye çalıştığım ortada olmasına rağmen ‘hürriyeti tahdit' ile nasıl suçlandığımı dahi anlamamaktayım” ifadelerine yer verdi.

‘Hürriyeti tahdit'

“Kara ulaşım araçlarını alıkoyma”

Savcı, Otomobili Hüseyin Sel'in kullandığını ve müştekilerin otomobili hamle yaptığını ifade etti. Sanıkların boş olan yolda, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için uzaklaşmadıklarının belirtildiği mütalaada araçlarını durdurup müştekilerin araçlarına doğru hamle yaptıkları ifade edildi. Savcı, her iki sanığın da “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 5'er yıldan 24 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcılık, Hasan Sel hakkında “Kara ulaşım araçlarını alıkoyma” suçundan hapis cezası verildiğini ve bu hükmün kesinleştiğini belirterek cezada hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını hatırlattı.

Duruşmayı erteledi

Savcılık Hüseyin Sel hakkında ise bu suçtan düşme kararı verilmesini dile getirdi. Ayrıca mütalaada sanıkların, müştekilerin aracın kapısını kilitlemesi nedeniyle bir zarar veremeyeceklerini anlayıp, vatandaşların müdahalesiyle eylemlerini sonlandırdıklarını öne sürerek sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Taraf avukatları mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmek için süre istedi. Mahkeme taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal