Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik flaş açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

15.06.2022-16:15 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-17:43)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusuna yönelik soru üzerine, "İki ülkeye beklentilerimizi ve endişelerimizi iletmiştik. Onlardan somut cevap bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız da görüşüyor. Dün Stoltenberg ile telefonla görüştüm. NATO Sekreteryası'yla da temas halindeyiz. Biz hangi konuda ne beklediğimizi her iki ülkeden de açıkça verdik. Şimdi onlardan yazılı şekilde cevap bekliyoruz" diye söyledi. 


''Stoltenberg’in çabalarını takdire şayan buluyoruz'' 

Rusya-Ukrayna savaşı konusu hakkında Çavuşoğlu, "Taraflar anlaşırsa bir araya getirebileceğimizi, daha sonra anlaşma çıkarsa işleyişi birlikte takip edebileceğimizi söyledik" şeklinde konuştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamaları ile ilgili olarak ise Çavuşoğlu, "Stoltenberg yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin endişelerini dile getiriyor, çaba sarf ediyor. Stoltenberg'in çabalarını takdire şayan buluyoruz" diye ifade etti. 

''Mayınların temizlenmesine gerek yok'' 

Karadeniz'de bulunan mayınların temizlenmesine yönelik de Bakan Çavuşoğlu, "BM planı ve çalışmalarına göre mayınların temizlenmesi zaman alıyor. Mayınların nerede olduğuna göre güvenli hatlar oluşturuldu. Üç limana mayınların temizlenmesine gerek olmadan gemiler, plana göre Ukrayna'nın arama kurtarma gemilerinin de rehberlik etmesiyle gidecek. Gelecek güvenli bölgede gemiler kontrol edilecek. Şu andaki plana göre mayınların temizlenmesine gerek yok" şeklinde açıklamada bulundu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal