Pekin'de Yapılacak Şeyler

Pekin yapılacak şeyler açısından oldukça zengin bir seçenekle fazla sayıda turist çekmektedir. Tapınakları, sarayları ve müzeleri ile oldukça dikkat çekici yapılar barındırmaktadır. Peki Pekin’de neler yapılır? Pekin'de gezilecek yerler nerelerdir? Gelin birlikte listemize göz atalım.

22.06.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:21) Pekin'de Yapılacak Şeyler

Çin Seddi

Elbette ki ilkokul tarih derslerinde bile gördüğümüz, herkesin hayatında en az bir kere duyduğu Çin Seddi Pekin’de yapılacak şeyler sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Uzaydan bile görülebildiğine ilişkin efsaneler bulunuyor. Çin Seddi esas olarak dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Dünyanın 7 harikasından birisi olarak bilinmektedir. Çin Seddi'ni gezmek isterseniz bölgeye düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

Cennet Tapınağı

Pekin'de yapılacak şeyler nelerdir diye merak ediyorsanız ilk söyleyebileceğimiz bu Cennet Tapınağı yapısını mutlaka görmeniz gerektiği olacaktır. Pekin'in güneydoğusunda yer alan bu cennet Tapınağı 15. yüzyılın ilk yarısında tamamlanmıştır.

Döneminde Ming ve Qing hanedanları burada dini törenler düzenlemişlerdir. Tapınak 3 Ana bina grubundan oluşmaktadır.

Yazlık Saray

Yazlık saray Pekin’in kuzeybatısında Haidan bölgesinde bulunmaktadır. 1750-1764 yılları arasında kraliyet mensuplarının dinlenmesi ve eğlenmesi için inşa edilmiştir. Göl kenarına kurulması sebebiyle tarihi yapıyı gezerken aynı zamanda doğal güzelliklere de şahit olabilirsiniz.

Ming Mezarlığı

Pekin’in kuzeybatı tarafında bulunmaktadır. 1409 yılı ile 1644 yılı arasında 13 imparator buraya gömüldü için “13 İmparatorun Mezarı” olarak da anılmaktadır. Günümüzde sadece 3 imparatorun mezarı ziyarete açıktır.

Yasak Şehir

Yasak şehir 1406-1420 yılları arasında inşa edilmiştir. Ming hanedanlığı döneminden Qing hanedanlığı döneminin sonuna kadar imparatorluk ailesinin yaşadığı saray olarak kullanılmıştır. Halkın ziyareti yasak olduğu için yasak şehir olarak adlandırılmıştır. İçerisinde 90 saray avlular ve farklı amaçlar için yapılmış 980 mimari yapı bulunduran bu şehri mutlaka Pekin’de yapılacak şeyler listenize almalısınız.

Lama Tapınağı

Lama Tapınağı Dongcheng bölgesinde yer almaktadır. İçerisinde budizme göre yasak davranışlar olan aptallık, aşk, israf ve açgözlülüğü simgeleyen 4 heykel bulunmaktadır. Heykellerin insanları koruduğuna inanılmaktadır.

Yapı ilk olarak hadım edilmiş kölelerin ikameti için kullanılmıştır. 1722 yılında Tibet Budizmi'ne mensup olan keşişlerin kullanımına açılmıştır. İçerisinde fazla sayıda sanatsal eser sergilenmektedir.

Donghuamen Gece Pazarı

Bu pazarda birçok farklı kültüre ait alışılmamış lezzetler müşterilere sunulmaktadır. Kızartılmış böcekler, akrepler ve sakatat çorbası gibi yemekler damak tadınıza hitap ediyorsa bu pazarı gezmeyi de Pekin'de yapılacak şeyler listenize alabilirsiniz.

Drum Tower

1420 yılında inşa edilmiştir. Bu tarihten 1424 yılındaki darbeye kadar zamanı duyurmak için kullanılmış, darbenin ardından kapatılmıştır. 1980'li yıllarda müzeye dönüştürülmüştür. Kuleden Pekin manzarasını detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Ulusal Müze

Geniş koleksiyonu ile geçmiş dönemlere adeta ışık tutan Ulusal Müze, Pekin’de yapılacak şeyler listenize mutlaka eklemeniz gereken bir madde. Tiananmen Meydanı'nda yer almaktadır. Çin Devrim Müzesi ile Çin Ulusal Tarih Müzesi’nin birleştirilmesi sonucunda kurulmuştur. İçerisinde 1 milyonun üzerinde eser sergilenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal