Belçika Turu

Belçika Krallığı Avrupa'nın batısında yer alır. Batı Avrupa'nın diğer ülkeleri gibi, soğuk kışları ve ılıman yazları ile ılıman bir iklime sahiptir.

22.06.2020-14:21 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:20) Belçika Turu

Resmi dilleri Hollandaca (Belçikalıların %59'u Hollandaca konuşuyor), Fransızca (Belçikalıların %40'ı Fransızca konuşuyor) ve Almanca (Belçikalıların %1'i Almanca konuşuyor).

Belçika’nın Tarihi Yerleri

Belçika turunuzda görmeniz gereken tarihi yerler;

Belçika küçük bir yer olmasına rağmen manzara doludur. Belçika, her yıl binlerce turisti çeken sakin kanallara sahip mükemmel korunmuş orta çağ sokaklarıyla Belçika’ya seyahat ve tatil amaçlı gelenler için önemli bir cazibe merkezidir.

Grand Place, Brüksel: Gotik mimarisinin şaheseri olan süslü orta çağ belediye binası bu alana hakimdir. Grand Place, mimari ve sanatsal tarzların mükemmel birleşimi nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Listesine seçilmiştir.

Ruges Kanalları ve Çan Kulesi: Orta çağdan kalma bu etkileyici bina, bir zamanlar ana kasaba pazar salonu olarak işlev gördü ve ziyaretçilere Orta Çağ'ın mimari gücünün gerçek bir tadım testi olarak harika bir şekilde korundu.

Flandre Savaş Alanları: Tarihsel olarak sadece önemli değil, savaş alanlarının da büyük bir hac bölgesidir. Korunmuş hendekler Ypres kasabasında kilometrelerce uzanmaktadır, bu bölge de burada ölen binlerce asker için geniş mezarlıklar bulunmaktadır.

Gent'in Gravensteen ve Eski Kent Bölgesi: Bu son derece etkileyici kale, bir zamanlar Suriye'de inşa edilen Haçlıların hantal kalelerinden inşası için ilham alan Flanders’in büyük eviydi. Bugün, Avrupa'nın en iyi hayatta kalan örneklerinden biridir ve inanılmaz derecede iyi korunmuştur.

Horta Müzesi ve Kasaba Evleri: Horta Müzesi'nde orijinal vitray, mozaikler, ahşap işleri ve süslemeler göze çarpmaktadır. Horta, bu sanatsal devrimde, doğal ışığı en üst düzeye çıkaran ve dağıtan temaları doğadan gelen kıvrımlı eğrilerin içinde birleştiren bir öncüydü.

Buna ek olarak Belçika seyahatinizde görmeniz gereken tarihi yerler şunlardır; Saint Bavo Katedrali, Kutsal Kan Bazilikası, Grand Place, Meuse Vadisi ve Mons Eski Şehirdir.

Belçika Mutfağı

Belçika turunuzda mutlaka tatmak isteyeceğiniz lezzetler ve mutfak kültürü;

Çikolatadan biraya ve waffle'dan kızartmaya kadar, Belçika yemekleri dünyadaki en sevilenler arasındadır. Unutmayın, Belçika iki dilli, bu yüzden yiyecek isimlerini hem Fransızca hem de Flamancadır.

Frites/frietjes: Salça, mayonez ve biber ile servis edilen patates kızartmasıdır.

Moules-frites / Mosselen-friet: Tay soslu Midye ve patates kızartması.

Gaufre / Wafel: Nutella ve taze meyve ile servis edilen waffle Belçika’nın en meşhur tatlısıdır.

Waterzooi: Balık,tereyağı ve yumurta ile hazırlanan bir yemektir. (Bira ile servis edilmesi oldukça yaygın bir gelenektir).

Tomates aux crevettes grises / tomaat met grijze garnalen: Soğuk domates, karides ve mayonez ile servis edilir.

Ve son olarak elbette Belçika seyahatinizde mutlaka tatmanız gereken mükemmel Belçika çikolataları ve biraları vardır. Dünyanın neresinde seyahat edecek olursanız olun bu lezzetleri mutlaka deneyin!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal