Özel sektör çalışanı ve işçilere Kurban bayramı tatili kaç gün? 2022 Kurban Bayram tatili tatil süreleri

Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatili konusundaki açıklamaları merak ediliyor. Peki Özel sektör çalışanı ve işçilere Kurban bayramı tatili kaç gün? İşte 2022 Kurban Bayram tatili tatil süreleri...

28.06.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-11:14) Özel sektör çalışanı ve işçilere Kurban bayramı tatili kaç gün? 2022 Kurban Bayram tatili tatil süreleri

27 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 15.00’te Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı’nın kararları, akşam saatlerine basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, cumhurbaşkanı maaş zammı, Kurban Bayramı tatili gibi kritik konularda dikkat çekici ve önemli bazı açıklamalar yaptı. Milyonlarca vatandaş Erdoğan’ın özellikle Kurban Bayramı konusundaki açıklamaları gündeminde tutuyor. Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatili konusundaki açıklamaları merak ediliyor. 2022 Kurban Bayram tatili tatil sürelerini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki Özel sektör çalışanı ve işçilere Kurban bayramı tatili kaç gün?

Özel sektör çalışanı ve işçilere Kurban bayramı tatili kaç gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca özel sektör ve kamu personelinin beklediği Kurban Bayramı tatili haberini verdi. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı müjdesini veren Erdoğan Kurban Bayramı’nın sona erişinden sonraki iki gün olan 13-14 Temmuz tarihlerinin de 15 Temmuz ile bağlandığını belirterek bu süre içerisinde çalışanların (Devlet memurlarının) idari izinli sayılacağını açıkladı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün

Memur, yaşlı ve engelli maaşları konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Temmuz 2022’ye kadar zamlı şekilde maaşların ödeneceğini söyledi.

Asgari ücret konusunda da dikkat çekici ifadeler kullanan Erdoğan, yılbaşında çalışanların ve emeklilerin maaşlarının o günkü şartlara göre değerlendirileceğini söyledi. Memur ve memur emeklilerine verilecek olan maaşların 8 Temmuz 2022 tarihinde zamlı olacak şekilde hesaplarda olacağını söyleyen Erdoğan, asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılması konusuna ise değinmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer açıklaması öğrencileri ilgilendirdi. Erdoğan, ‘’81 il genelindeki yurtlarımız 15 Temmuz 1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş grubu arasındaki evlatlarımızın ücretsiz konaklama imkanlarına sahip olacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal yardımlarına da açıklamalarında yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 milyar TL’lik bir bütçe ayrılan Aile Destek Programı’nın ilk ödemelerinin Temmuz ayında yapılacağını kaydetti. Erdoğan, Aile Destek Programı ile yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi diğer tüm vatandaşların yardımdan faydalanacağını söyledi.

Öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli çalışmaların başlatılacağını söyleyen söz verdikleri 20 bin öğretmen atamasının önümüzdeki günlerde ilk adımlarını atacaklarını sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal