Oyuncu Bensu Soral'ın NFT Eseri Alıcısını Buldu

Ünlü oyuncu Bensu Soral, RIP Black Mamba adıyla Kobe Brant'a adadığı resmini NFT olarak sattı.

25.03.2021-12:01 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-12:01) Oyuncu Bensu Soral'ın NFT Eseri Alıcısını Buldu

Dünyada adından sıkça söz ettiren NFT akımı hızla devam ediyor. Türkiye'den ve Dünya'dan birçok sanatçı gerek amatör gerekse profesyonel eserlerini NFT üzerinden satışa çıkarıyor. Örneğin, geçtiğimiz haftalarda Türk sanatçı Tarık Tolunay, Karaköy-Galata eserini 36 bin dolara NFT üzerinden satmıştı.

Geçtiğimiz hafta oyuncu Bensu Soral da RIP Black Mamba adında Kobe Braynt'a adadığı eserini OpenSea'de satışa çıkardı. Kripto parayla açık arttırma usulüyle satışa çıkarılan  NFT eseri için son teklifler alındı ve eser satıldı. Karakalem çalışması, yaklaşık 3950 dolara karşılık gelen 2,5 Etheriuma alıcısına teslim edildi.

Bensu Soral, Kobe Braynt çalışmasının ardından yeni çizimlerini de platformdan satışa çıkardı. Procreate programı ile çizildiği ifade edilen, 2018 yılından beridir çizilmiş 5 eser 1535 dolardan başlayan fiyatla açık arttırmaya çıkarıldı.

YENİ ESERLER YÜKLEDİ

Satışa çıkarılan eserler arasında Kids of TB, en çok dikkat çeken çalışma olarak göze çarpıyor. Usta yönetmen Tim Burton'a saygı amaçıyla çizdiği karakalem çalışması, 4380 dolardan açık arttırmaya çıkarıldı.

NFT eserleri günümüzün vazgeçilmez yeni akımı olmaya devam ederken, dijitalde yaşanan telif hakları sorununu da gelecek yıllarda bitirebileceği konuşuluyor. Sanatçıların yanı sıra, farklı kişi ve kurumlar da kendilerine ait dijital öğeleri NFT olarak satıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal