Google'dan Geri Dönüşüm Projesine Ödül

Geri dönüştürülebilir malzemeleri hayata geri kazandıracak bir proje üreten Çağrı Serpin ve arkadaşları Google'ın düzenlediği People & Peace Hackathonu'nda birinci oldu.

25.03.2021-11:14 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-11:14) Google'dan Geri Dönüşüm Projesine Ödül

Plastik ve benzeri geri dönüştürülebilir maddeleri otomatlara atmaları karşılığında insanlara ulaşım veya çeşitli alanlarda kullanabileceği puan kazandıracak bir sistem geliştiren Çağrı Serpin ve arkadaşları, Google'ın düzenlediği yarışmada birincilik elde etti.

Google Developer Student Clubs tarafından 3 senedir düzenlenen People And Peace Hackathonu’nda genç geliştiricilerin projeleri kıyasıya yarıştı. Yarışmanın teması  Birletmiş Milletler tarafından belirlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ oldu. Geliştiriicler, 17 Maddeden oluşan tema sınırlarında projelerini sundu. People & Peace Hackathonu’nunda Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü 1. Sınıf öğrenci Çağrı Serpin ve arkadaşları ülkemizi temsil etti. Genç Türk geliştiricilerin oluşturduğu 'We' isimli proje 22 katılımcı arasından birinci seçildi.

PLASTİKLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

We projesiyle plastik ve benzeri geri dönüştürülebilir eşyaları metro, metrobüs ve otobüs gibi insanların yoğun olduğu yerlere yerleştirecekleri otomatlarla birlikte geri kazandırmayı amaçlayan BAU öğrencisi Çağrı Serpin yaptığı açıklamada, "İnsanlar bu otomatlara plastik gibi maddeleri vererek karşılığında, toplu taşıma bakiyesi alabilir veya telefon uygulaması üzerinden QR kod okutarak sanal puan alabilirler. Bunun yanında bu puanları, anlaşmalı kafe ve mekanlarda indirim olarak da kullanabilir ya da hediye olarak bir başkasına da gönderebilir. Projenin içeriğinde çokça oyunlaştırma kullanıldı. Bu uygulamada kullanıcılar, günlük ve haftalık ekstra puan kazanabilir. "dedi.

Uygulamanın geleceğine dair bilgiler de veren Türk geliştirici," Gelecek aşamalarda ise We cihazlarının içerisine yerleştirilecek olan sensörler sayesinde hava kalitesi, hava sıcaklığı ve nem oranı gibi bilgiler veri tabanına yazılıp, şehrin hava kalitesi haritası ortaya çıkartılabilir. Bu veriler sonrasında bilimsel araştırmalarda kullanılabilir. Aynı zamanda cihazlarda bulunan ağırlık sensörleri sayesinde de her bölgeden ne kadar geri dönüştürülebilir atık elde edildiği haritalandırılabilir. Bu da gelecekte bu veriler ışığında uygun geri dönüşüm çalışmalarına destek olacaktır." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal