Olimpiyatlarda Fırtına Estirecekler!

Türk karatesi, olimpiyatta fırtına estirmeye hazır. Milli karatecilerimizden; Serap Özçelik Arapoğlu, Meltem Hocaoğlu Akyol, Merve Çoban, Ali Sofuoğlu ve Uğur Aktaş, Tokyo vizesi alan sporcular oldu. Türkiye’nin bu dalda 3 kota daha alma şansı da devam etmekte.

20.03.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-10:39) Olimpiyatlarda Fırtına Estirecekler!

Türk karatesi, olimpiyatta ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ilk defa yer alacak karatede kota alan Türk sporcular açıklandı. Dünya Karate Federasyonu, 2 Temmuz 2018’de başlayan Tokyo 2020 puanlamasının, coronavirüs salgını sebebiyle yapılmayan iki turnuvanın devamında 18 Mart 2020 tarihinde bitirildiği açıkladı. 32 sporcunun kota aldığı puanlama bitiminde milli karateciler Serap Özçelik Arapoğlu, Meltem Hocaoğlu Akyol, Merve Çoban, Ali Sofuoğlu ve Uğur Aktaş Türkiye için olimpiyat tarihinde kota alan ilk karateciler oldu. Olimpiyata ev sahibi Japonya’nın sekiz branşın hepsine katılım sağlayacağı göz önünde bulundurulunca, puanlama ile beş sporcusunu Tokyo 2020’ye yollayan Türkiye, bu kategoride en başarılı ülke oldu.

SERAP VE UĞUR DÜNYANIN 1 NUMARASI

Tokyo 2020’ye kota alan sporcular arasında yer bulan Serap Özçelik Arapoğlu ile Uğur Aktaş, dünya ve olimpik sıralamada ilk sırada yer almayı başardı. Kumite 50 kiloda yarışan Serap dünya sıralamasında birinci olurken, olimpik sıkleti olan -55 kiloda da en yakın sporcunun neredeyse iki bin puan önünde 11 bin 302 puan alarakTokyo 2020 kotasına sahip oldu. Kumite 84 kiloda yarışan Uğur Aktaş, 10 bin 732 puanla dünya sıralamasının ilk basamağına yerleşti. Milli karateci, olimpik sıkleti olan +75 kiloda 10 bin 372 puan alarak ilk basamaktan Tokyo 2020 vizesi almayı başardı. Böylece Türkiye 11 farklı branşta 58 sporcuyla kota almaya hak kazandı.

‘PUANLAMANIN EN BAŞARILI ÜLKESİYİZ’

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: “32 sporcunun belli olduğu ilk etapta beş sporcumuz kota aldı. Ev sahibi Japonya’nın tüm kategorilerde yarışma hakkının olduğunu düşünürsek, puanlamanın en başarılı ülkesi biziz. Dünya sıralamasında ilk ikiye giren sporcuların doğrudan kota aldığı puanlamada bu sınır ilk 6 olarak belirlenseydi şayet, 8 dalın tamamında kota aldığımızı söylemekten büyük mutluluk duyacaktım. 21 turnuvaya katıldık. Neredeyse iki hafta bir farklı bir ülkede puan mücadelesi verdik. Ve günün sonunda beş sporcumuzun kota almasıyla büyük gurur yaşıyoruz.” dedi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal