Neden Uykuda Dinlenemiyoruz?

Türkiye'de uykular üzerine yapılan araştırmaya göre “Türkiye Uyku Araştırması”, Türk insanının neredeyse yarısının rahat bir şekilde uyuyamadığını ortaya çıkardır. Peki neden rahat uyuyamıyoruz? İşte detaylar...

12.06.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-16:57) Neden Uykuda Dinlenemiyoruz?

Yapılan araştıralar gösteriyor ki insanlar uyuduklarında dinlemiyorlar. Sabah uyandıklarında güne enerjik başlayamıyorlar. Araştırmaya katılanların yüzde 75’i alarmı erteleyip tekrar uyuduğunu söyledi. Dinlenmiş hissi ile uyanmayanların oranı ise yüzde 54 olarak belirlendi.

NEDEN UYUYAMIYORUZ?

Yapılan araştırma en uzun uykunun hafta sonları olduğunu belirtti. Özellikle cumartesi gününün gecesi en uzun uyulan gün olarak ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 63’ü en uzun uyudukları geceyi cumartesi gecesi olduğunu söyledi. Araştırma uykuda en rahat uyulan pozisyonun sağ tarafa doğru yatarak olduğunu belirtirken, her dört kişiden biri de “Sağ yana yatarak daha rahat uyurum” ifadesini kullandı. Araştırmaya göre kişiler, gece ortalama olarak iki defa uyanıyor ve uyanmalarının sebebi olarak tuvalete gitmeyi gösteriyorlar.

Türkiye Uyku Araştırması, yattığımız bile teknolojiden ayrılamadığımızı belirtti. Uyumadan önce telefonunu kullanan ya da TV izleyenlerin oranını yüzde 44 olduğunu açıkladı.  Araştırmanın sonuçlarına göre teknoloji yatmadan önce kullananların gençler ve bekarlar olduğu belirlendi.   Özellikle 18-35 yaş grubu yatmadan önce sosyal medyaya bakıyor, 18-24 yaş arası öğrenciler ise yatakta yatarak bilgisayar başında zaman geçiriyor. 35-45 yaş aralığındaki evli ve çocuklu kişiler ise yatağa yattıklarında telefonda geçirdikleri zamanı kendilerine ayırdıkları bir süre olarak görüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal