24.02.2020-17:07 (Son Güncelleme:26.04.2024-06:52)


1

Her gün 8 saat uykunun ideal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlığımız, mutluluğumuz ve üretkenliğimiz açısından uykunun birçok faydası vardır. Öyle ki, elimizden gelenin en iyisini yapmak için uykuya ihtiyacımız vardır. Ancak, bazen 8 saat uyumamız tam olarak mümkün olmuyor. Böyle bir durumda, kendimizi aksilik ve sınırlı verim ile dolu bir güne teslim etmeli miyiz? Yoksa az miktarda uykunun etkilerine karşı koymak için stratejiler var mıdır? Elbette ki! İşte Uykusuz kaldığınız günün sabahında gününüzü verimli geçirebileceğiniz yolları sizin için bir araya getirdik…



2

Kendinizi ayağa kalkmaya ve egzersiz yapmaya zorlamalısınız. Sabahları yapacağınız 30 dakikalık koşu fazladan bir 2 saatlik uykuya değerdir. Ter atmak daha keskin ve daha uyanık hissetmenizi sağlar.



3

Yaptığınız 30 dakikalık egzersizi, ruh halini, uyanıklığı ve enerjiyi artırdığı kesinleşmiş olan soğuk bir duş takip edebilir.



4

Sabahları uykusuz olduğunuzda içeceğiniz bir fincan kahve, konsantrasyonunuzu ve zihinsel uyanıklığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.



5

Önemli olan işlerinizi sabah halletmeye özen gösterin. Çünkü öğleden sonra enerjiniz düşebilir. Bu nedenle, ilk olarak yapmanız gereken şeylere odaklanmalısınız.



6

Hafif, sağlıklı yemekler ve atıştırmalıklar tüketmelisiniz. Yediğiniz yiyecek, enerji düzeyiniz üzerinde büyük etkiye sahiptir, bu nedenle az bir uykuyla çalışırken yiyecekleri yakıt olarak kullanmalısınız. Genellikle, kompleks karbonhidratları ve proteinleri enerji düzeylerini artırmak için tercih edebilirsiniz.



7

Masa başında çalışıyorsanız ve üzerinize bir uyku çöktüğünü hissettiğinizde, kalkın ve 10-15 dakikalık bir yürüyüş için dışarı çıkın. Mola ve güneş ışığı, enerji seviyenizi geri yüklemeye yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR