NATO’dan Ciddi Rusya Uyarısı! 'İşgal Her An Başlayabilir'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya- Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamada henüz Rusya’dan geri bir adım atılmadığını ifade etti.

16.02.2022-12:36 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-15:00) NATO’dan Ciddi Rusya Uyarısı! 'İşgal Her An Başlayabilir'

Dünyanın gündeminde oldukça yer bulan Rusya-Ukrayna meselesini ele alan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, önemli açıklamalarda bulundu. 


RUSYA GERİ ADIM ATMADI

Açıklamalarında Rusya’dan geri adım atılmadığını dile getiren Stoltenberg, ‘Şu ana kadar hiçbir geri adım görmedik Rusya'dan, tabi ki yakından gözlemliyoruz ve eğer gerçekten güçlerini çekmeye başlarlarsa bunu memnuniyetle karşılarız’ dedi. 

UYARI YAPMADAN İŞGALİ BAŞLATABİLİR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya- Ukrayna krizine ilişkin yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘Sırf askerler hareket ediyor diye burada bir çekilme olduğunu söyleyemeyiz. Rusya'da hala tam kapasiteli bir işgal başlatma kapasitesi var hiçbir uyarı yapmadan bu işgali başlatabilir. Bir mesaj görüyoruz Moskova'dan diplomasiye bir şans vereceklerini söylüyorlar çözüm bulmak için hazırız ama en kötü olan için de hazırız.

SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMA ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ

Onlara sözlerinin arkasında durmaları çağrısında bulunuyoruz. Askerlerini çekmelerini bekliyoruz. gerilimi en iyi böyle düşürebilirler. Son aylarda gördüğünüz şey pek çok askerler bölgeye gidiyorlar daha sonra askerleri çekiyorlar ama teçhizat orada kalıyor. Bu sayede tekrar oraya dönebiliyorlar. Sadece güçlerin çekilmesi rotasyon haline olmaları değil.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal