NATO Genel Sekreterinden Erdoğan'a özel teşekkür!

Kur’an-ı Kerim yakma olaylarından sonra İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda sıkıntılar yaşanmıştı. Ancak sonrasında bu durum değişikliğe uğramıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin verdiği onay kararından dolayı özel teşekkürlerini sundu.

26.01.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-17:11)

Stoltenberg, Karadağ Başbakanı Milojko Spajic ile görüşmesinin ardından kameralar karşısına çıkarak, İsveç'in katılımının NATO'yu daha güçlü kılacağını belirtti. İsveç'in üyeliğinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesini "memnuniyetle" karşıladığını söyleyen Stoltenberg, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da hızlı imzası için teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Macaristan'ın onayını dört gözle bekliyorum!

Stoltenberg, Macaristan Başbakanı Victor Orban ve hükümetinin İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin destek mesajını da memnuniyetle karşıladığını aktararak, "Macaristan Parlamentosu toplanır toplanmaz Macaristan'ın (İsveç'in üyeliğine) onayını dört gözle bekliyorum’’ dedi.

İsveç'in NATO'ya üyeliği

Güzel haberleri bekliyoruz!

Macaristan Parlamentosunun şubat sonunda yeniden toplanacağı aktaran Stoltenberg, İsveç'in üyeliği için bu tarihin beklenmesi önemli olduğunu söyledi. Karadağ Başbakanı Spajic de İsveç'in bir an önce NATO üyesi olmasını istediklerini ve bu süreçte Türkiye ve Macaristan'dan gelen "güzel haberleri" memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı. İsveç'in NATO üyeliği için Macaristan meclisinden de onay alması gerekiyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal