NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten S-400 Açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 kapsamında bir araya geleceğini belirterek, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." ifadesinde bulundu

27.06.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-16:32)

Brüksel'de iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı'ndan sonra basın açıklamasında bulunan Stoltenberg, müttefiklerin bugün Afganistan'daki gelişmeleri görüştüğünü belirtti.

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun ülkedeki güvenlik kuvvetlerini destekleyerek barış imkanı sağladığı yorumunda bulunan Stoltenberg, "NATO'nun Afganistan'a ilişkin kararlılığı sürüyor." dedi.

Stoltenberg, NATO'nun 2024 yılına kadar Afgan güvenlik kuvvetlerine mali destek vermeyi sürdüreceğini belirterek, "Afganistan'ın uluslararası teröristler için tekrar güvenli bir liman olmasını önlemek için gerekli olduğu müddetçe ülkede kalmaya devam edeceğiz." sözlerini aktardı.

S-400 TEDARİKİ  

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 tedarikinin gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru yöneltilmesi üzerine, bu konunun Savunma Bakanları Toplantısı'nın resmi gündeminde yer almadığını fakat, ikili görüşmelerde masaya yatırıldığını belirtti. 

Türkiye ve ABD arasında diyaloğun devam etmesini memnuniyetle karşıladığının söyleyen Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 kapsamında bir araya geleceğini belirterek, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal